2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

CS1K: Kegyelemkettessel engedték tovább Várhelyit

Mint ismert, megszavazta Várhelyi Olivér biztosjelöltségét az EP külügyi bizottsága. Cseh Katalin, azaz CS1K és hazaáruló elvtársa, Ujhelyi István is kifakkadt a közösségi oldalon.

Várhelyi Olivér izzadtságszagú pótvizsga után lesz szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős uniós biztos. Múlt heti, csetlő-botló meghallgatását követően az Európai Parlament képviselői új kérdéseket küldtek neki, amelyekre Várhelyi a már jól betanult lózungokkal válaszolt. Nem volt hajlandó érdemben reagálni azokra az aggodalmakra sem, amik a magyar kormányhoz és Orbán Viktorhoz fűződő kapcsolatáról faggatták volna. Pedig egy uniós biztos esetében igenis aggodalomra ad okot, ha az őt delegáló miniszterelnök a nevében az EU-tagságról szóló tárgyalások előmozdítását ígéri az azeri diktátornak vagy a háborús bűnös Erdogannak.

Az sem éppen biztató előjel, hogy egy olyan ország biztosának kell majd felülvizsgálnia a csatlakozni kívánó tagjelölt országok demokratikus normáit, amely tagállam maga is a hetedik cikk szerinti eljárás alatt áll azok megsértéséért. Komoly hitelességi aggodalmakat vet fel mindez, amelyek csak abban az esetben oszlanak el, ha Várhelyi minden kétséget kizáróan bizonyítja pártatlanságát és függetlenségét. Egyvalamiben biztos lehet: a Momentum EP-képviselői minden pillanatban számonkérik majd, ha ez nem így lenne. - írta CS1K a legnagyobb közösségi oldalon.Ujhelyi is hányt egy kis epét:
Kiemelt figyelemmel fogom kisérni a munkáját
Ujhelyi István: „Nem vagyok a külügyi bizottság tagja, ezért nem szavaztam Várhelyi Olivér támogatásáról, a testület döntését ugyanakkor tudomásul veszem. Ha a közlekedési portfóliót kapta volna a magyar jelölt – ahogy felmerült korábban -, úgy az illetékes bizottság alelnökeként támogattam volna a kinevezését. Ideje, hogy az Európai Bizottság végre megkezdje a munkáját, jómagam – ahogy az előző öt évben is – együttműködésre és a magyar érdekek kérlelhetetlen képviseletére készülök az új Bizottság tagjaival való kapcsolatomban. Orbán és Várhelyi egy dolgot biztosan megtanulhatott az elmúlt hetek eseményeiből: azok után, hogy immár nemcsak szóban, de írásban is megtagadta az orbáni politikát, továbbra is kiemelt figyelem fogja kísérni a magyar biztos munkáját, akinek egyetlen lépésnyit sem szabad majd el- vagy letérnie arról az európai útról, amelyet az uniós szerződések és saját maga is megszabott a következő évekre.” 🇭🇺🇪🇺

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató