Vadhajtások

Koronavírus – Kővel dobálták meg a Kínából evakuált honfitársaikat az ukránok

Február 20., csütörtök minden bizonnyal az erkölcsi leépülés és az elembertelenedés napjaként fog bevonulni Ukrajna történetébe, mert a modern világban alighanem egyedülálló módon kővel dobálta meg a koronavírus miatt Kínából evakuált honfitársakat szállító autóbuszt a befogadásuk ellen tiltakozó, emberi mivoltából kivetkőzött tömeg a Poltava megyei Novi Szanzsari településen.

Novi Szanzsariban csütörtök reggel zavargások törtek ki, mert elterjedt a híre, hogy a hatóságok ott akarják karanténba helyezni a Kínából hazaszállított ukrán állampolgárokat – olvasható a Karpat.in.ua hírportálon.

A településre páncélozott járműveket és a rendőrség, valamint a nemzeti gárda alakulatait vezényelték.

Az összecsapásokban több mint 20 rendőr megsebesült és 24 tüntetőt őrizetbe vettek. A feldühödött tömeg kővel dobálta meg azt az autóbuszt, amelyik az evakuált ukránokat szállította, a jármű ablakai betörtek.

Akár a történelem fintorának is tekinthető, hogy a helyszínen az az Arszen Avakov próbálta csitítani a kedélyeket, aki pont hat évvel ezelőtt, a Majdan idején közösségi oldalán uszította a Kijev központjában tüntetőket a rendőrök ellen, azt írva közösségi oldalán, hogy a rendőrök, vagy ahogy a későbbi belügyminiszter orosz szlenget használva nevezte őket, „a szemetek nem emberek”.

A koronavírustól rettegő ukránok embertelen magatartására a koronát a tiltakozási hullámot elindító és abban élen járó Galícia egyik kórházában tették fel az emberek gyógyítására felesküdött orvosok, akik örömükben himnuszéneklésben törtek ki, amiért nem hozzájuk vitték Kínából kimenekített honfitársaikat.

Forrás: karpatinfo.net