Vadhajtások

Gyurcsányék őrjöngésbe kezdtek, mert a kormány az ellenzék nélkül is megoldja a veszélyhelyzetet

Még zajlott a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Kormányinfója, amikor közleményt adott ki a Demokratikus Degenerált Koalíció.

Az ellenzéki párt azzal kezdi, hogy „a kormány két napja azt hazudja az országnak, hogy az ellenzék veszélybe sodorta a járvány elleni védekezést és a magyarokat azzal, hogy nem szavazta meg a teljhatalom-törvény sürgős parlamenti tárgyalását.” A DK viszont azt mondja, „a teljhatalom-törvény elutasításának semmi köze a veszélyhelyzethez, hiszen az ettől függeltenül nem jár le, ehhez nem kell egyetlen ellenzéki képviselő szavazata sem.” A “felelőtlen ellenzék miatt bekövetkezett nemzethalál” helyett Gulyás Gergely miniszter az imént bejelentette, hogy a helyzet fenntartását megoldják miniszteri rendeletekkel, valamint a fenntartók bevonásával. „Na ugye, ezért kár volt az ellenzékről hazudozni” – fogalmaz a közleményben Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke.

 

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány az imént maga bizonyította be, hogy a magyarok szemébe hazudott a veszélyhelyzet fenntartásáról. „Reméljük, hogy legalább ezek után már fontosabb lesz a kormánynak a járvány kezelése és a válság elleni védekezés, mint az ellenzék bemocskolása. Itt lenne az ideje” – zárul az őrjöngésük.