2021. március 08. - Zoltán
EUR : 366.42
USD : 307.19
-8°

A biciklisávok miatt támadják Gyurcsányék Kamu Gerit

Feszültséget okoznak a baloldalon a Karácsony Gergely által kitalált fővárosi kerékpársávok – ez jelent meg több, egyébként baloldalinak tartott felületen. A XVIII. kerület DK-s polgármestere nyilvánosan is nekiment a „gépjárműforgalmat jelentősen akadályozó” kerékpársávoknak. A hírek szerint Gyurcsány Ferenc DK-elnök „személyesen irányítja” a főpolgármester elleni támadást, mert így akarja átvenni az irányítást a baloldalon a DK – közölte az M1 Híradója.A helyi kerületi politikára rálátók szerint már a 2022-es ellenzéki miniszterelnök-jelölti állítási harc egyik felvonása lehet az a Facebook-bejegyzés, amelyet vasárnap késő este tett közzé a fővárosi XVIII. kerület DK-s polgármestere. Szaniszló Sándor ugyanis lényegében nekiment a Karácsony Gergely által támogatott Üllői úti kerékpársávoknak. Azt írta:
ellenzi a kerületiek meghatározó többsége az Üllői úton és a Nagykörúton kialakított, gépjárműforgalmat jelentősen akadályozó kerékpársávokat, és a XVIII. kerület polgármestereként tárgyalásokat kezdeményez a fővárossal a hátrányok megszüntetéséről vagy egy kompezációs csomag kidolgozása érdekében.
A „balliberális holdudvarhoz” köthető Publicus Intézet által készített közvélemény-kutatásra hivatkozva posztolt két grafikát, amelyekből az olvasható ki, hogy a kerületi lakosok körében végzett kutatás szerint az ott élők 46 százaléka ellenzi vagy inkább ellenzi az új kerékpársávokat.Egy másik kérdésre pedig a válaszadók több mint kétharmada mondta azt, hogy nagyon károsnak vagy inkább károsnak tartja az autósok számára ezeket a sávokat. Az egyik népszerű fővárosi közlekedéssel foglalkozó Facebook-csoport vezetője kifejtette: nem tartja indolkoltnak a sávok fenntartását, hiszen a hidegebb idő beköszönte után abszolút nem lesznek azok kihasználva. Az M1-en a kerület korábbi polgámestere, Ughy Attila úgy fogalmazott: rendkívül balesetbeszélyes ez a megoldás, és a torlódások is mindennapossá váltak az Üllői út környékén. Elmondta: nem a kerékpárutak fejlesztésével van a baj, hanem a kivitelezés módjával. Példaként felhozta: Tarlós István korábbi főpolgármester és a tavaly leváltott helyi kerületi vezetés egy kidolgozott koncepciót hagyott az új főpolgámesterre, aki szinte azonnal leállította ezeket a fejlesztéseket. A Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztálya a XVIII. kerületi DK-s polgármester posztját nem kommentálta.Forrás: Hirado.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató