2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Orbán Viktor: Soros a világ legkorruptabb embere, csak jó a sminkje, a „gender-dolgot" pedig „normális magyar ember nem is érti, hogy micsoda"

A miniszterelnök szerint Soros György több alkalommal is megtámadta Magyarországot a nyilvánosság előtt. Úgy látja: Soros kétségkívül a világ legkorruptabb embere, csak jó a sminkje, filantrópnak van maszkírozva.A miniszterelnök saját, Soros Györgynek írott válaszait „európai szamizdatnak" minősítette, arra utalva, hogy a Soros első, vétó-vitával kapcsolatos cikkét közlő Project Syndicate nem volt hajlandó közölni Orbán Viktor válaszát. Soros György és Magyarország kapcsolata Orbán Viktor szerint vízválasztóhoz érkezett. Úgy látja: amit Soros tett a magyar baloldal támogatásával, az túl van azon, amit egy ország vállrándítva tudomásul vehet. Soros ott árt Magyarországnak, ahol csak tud – tette hozzá a kormányfő.„A gender-dolog, amit normális magyar ember nem is ért, hogy micsoda" Orbán Viktor szerint az EU-csúcs után is számolnunk kell azzal, hogy bár most néhány kérdésben sikerült jó megállapodást kötni, így a következő néhány év pénzügyi hátországa atombiztos, más kérdések még nyitva vannak. A miniszterelnök szombaton szeretne bejelentést tenni a gazdaságvédelmi akcióterv január 1-től hatályba lépő új elemeiről, de közben – folytatta Orbán Viktor – a jövő nem gazdasági természetű kérdéseiről a véleménykülönbségek fennmaradtak. A miniszterelnök úgy látja: néhány kérdésben Nyugat-Európa egy része nem toleráns. Az egyik ilyen kérdés 34 millió bevándorló befogadása, ami szerinte őrült terv, de elismerte, minden országnak joga van eldönteni, hogy magára nézve alkalmazza-e, arra azonban már nincs, hogy másokat rákényszerítsen az alkalmazására.
A másik „a gender-dolog, amit a normális magyar ember nem is ért, hogy micsoda". Orbán szerint az a tény, hogy az apa férfi, az anya nő, olyan kérdés, amiről beszélni is fölösleges.
A miniszterelnök kifejtette: minden közösségben van néhány százaléknyi ember, akinek életformája eltér a többségi életmódtól, ám hozzátette: nem lehet 100 ember életét az 1 kivétel alapján szabályozni. Orbán Viktor hangsúlyozta: úgy éli mindenki az életét, ahogy tudja, ahogy sikerül neki. Hibának nevezte, hogy nyugaton nem tolerálják a periférikus kisebbséget, az általános élet szabályává teszik az ő életüket. Mindig van az élővilágban olyasmi, ami eltér a nagy általánostól, ennek meg kell adni a tiszteletet és a szabadságot, ám nem kérhetik, hogy az ő életfelfogásuk legyen a 99 százaléknyi többség életének az alapja. tolerancia kell, de nem szabad, hogy a kisebbségi életmódfelfogások váljanak a többségi élet alapjává.Második hullám: nincsenek fölszabadító jó híreiOrbán Viktor beszámolt arról is, hogy az Operatív Törzs üléséről érkezett a rádióba. Ahogy fogalmazott: nincsenek fölszabadító erejű jó hírei. Bár a számok nem romlanak, viszony rossz hírnek nevezte, hogy nyugat-európa több országa zárni fog. Orbán Viktor úgy látja, nyáron jól felkészültünk, az egészségügyi rendszer el tudja látni a betegeket. Most a fáradtság a legnagyobb ellenfél – fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint az egészségügyben dolgozók iszonyatos munkát végeznek hónapok óta. le a kalappal az orvosaink, ápolónőink, kórházi vezetőink előtt – mondta Orbán Viktor. A kormányfő szerint Nyugat-Európában nagy javulás nem várható. Csak magunkban bízhatunk – tette hozzá, azt kérve: senki ne síeljen az idén. Megerősítette: a határzár marad.Küszöbön a vakcinaDecember 27-28-án kezdik az oltást Magyarországon – jelentette be Orbán Viktor miniszerelnök a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök elmondta: megyei kórházakban, illetve a Dél-pesti Centrumkórházban fognak oltani, első körben egészségügyi dolgozókat. 35000 vakcina érkezik első körben – tette hozzá a kormányfő, aki szerint az oltási terv készen áll, már csak vakcina nincs. Első körben elég lesz a kórházakban oltani mert csak ennyi vakcina lesz – hangzott el az interjúban.Kis karácsony leszAmi az ünnepek alatti szabályozást illeti, Orbán Viktor szerint idén kis karácsony lesz. a nagy karácsonyt szeretjük, mert akkor össze tudunk jönni. Erről most le kell mondanunk, ami nagy áldozat, de meg kell hoznunk az egészségünk érdekében – fogalmazott a kormányfő. Talán húsvétkor, vagy a következő karácsonykor megülhetjük a szokásos karácsonyi ünnepeiket – tette hozzá. Megerősítette azt is, hogy újévkor, és szilveszterkor maradnak a korlátozások. A Szentestével kapcsolatos szabályokról december 21-én döntenek.​  Forrás: ATV
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató