2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Jobbik: a putyini mintára szervezkedik a Fidesz az ellenzéki aktivisták ellen

Elkezdődött a hisztéria. 

Az elmúlt napokban több incidenssel rukkolt elő a moslék. "Megverték" a DK-s magyargyűlölőt, a Gyurcsány-csicska Varga Gergőt. majd feltörték Szél Bernadett kampányfőnökének az autóját, illetve Tuareg picsogott, hogy állon verték... Hihető! Ja, nem!

A Jobbik sajtóosztálya továábbment, azt írják, hogy számtalanszor érte inzultus az ajánlásgyűjtőiket, az ellenzéki fórumok szervezőit, illetve az azon részt vevőket. A párt szerint

ezeket – a putyini mintára – szervezett provokációkat Orbánék a helyi pártirodákra és pártvezetőkre bízták.

( miközben éppen ők uszítottak testőröket Bede Zsoltra egy utcafórumon... ) 

Azt is hozzátették, hogy „ahol bűncselekmények elkövetésének mélységébe süllyedtek a fideszesek”, azokban az esetekben több feljelentés is született. Azt is írták: az inzultálás szintje azonban a balmazújvárosi ajánlásgyűjtő "civil aktivisták" (az ex-szdsz-es Tuareg, aki az ellenzéki tüntetések egyik hírhedt alakja - a szerk.) fizikai bántalmazásával zuhant újabb szintet.

Az erőszakoskodó kézre kerítése most a rendőrök feladata, felelősségre vonása pedig az igazságszolgáltatásé. Ellenben a felbujtókat – a tolvaj Orbánt és korrupt bűnbandáját – már mi magunk fogjuk elszámoltatni 2022-ben. Az ellenzéki szavazóknak pedig azt üzenjük, hogy ne féljenek és emlékezzenek Bibó István szavaira, miszerint a szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem
– olvasható a párt levelében.

A Momentum aktivistáit és pultjait komolyabb atrocitások nem érték.

Néhány helyen kedves úriemberek leköpték a pultot, de sajnos ez nem újdonság, ilyenre már máskor is volt példa

– közölte a párt.

Az LMP sajtóosztálya azt válaszolta, hogy az aláírásgyűjtések döntően jó hangulatban teltek, érdemi atrocitásra nem volt példa, „ugyanakkor érezhető volt, hogy a résztvevők egyre jobban érzik, hogy kormányváltásra, új irányra, zöld fordulatra van szükség Magyarországon, amennyiben egy élhető, fenntartható országban akarunk élni”.

A Párbeszéd röviden közölte: kitelepüléseiken fizikai atrocitás nem érte őket. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató