2022. január 23. - Rajmund, Zelma
EUR : 357.02
USD : 314.86
Időjárás ikon-2°

Nem elég befogadni a migránsokat, a “legjobb ellátást kell nekik nyújtani” - véli a baloldal váci képviselője

Karácsony Gergely megmondta: a baloldal továbbra is beengedné a migránsokat, csak nem beszélnek róla, mert ezzel nem lehet választást nyerni. Ebben még a hiperpasszív főpolgármester sem hazudott, hiszen az ellenzék továbbra is támogatja az illegális bevándorlók letelepítését, sőt, ennél még tovább is mennek: Inotay Gergely, Vác baloldali képviselője minden eddiginél jobban beleélte magát az “integráció varázsába” és egyenesen kijelentette, hogy szerinte “nem elég befogadni őket, de a lehető legjobb ellátást kell nyújtanunk nekik”. Igen, ez még mindig az a baloldal, akik azzal riogattak, hogy huszonkétmillió “román” fogja ellopni a munkánkat.

Inotay Gergely, a baloldal váci országgyűlési képviselő-jelöltje egy korábbi, baloldali jelölttársaival folytatott vitán részletesen kifejtette az álláspontját a migráció kapcsán. Elmondta, hogy „egy magát kereszténynek és nemzetinek mondó állam nem riogathat a migrációval”. Azt ugyan ő is látja, hogy az ország lakosságát az illegális migráció félelemmel tölti el és részben osztja is az emberek véleményét, de szerinte látni kell, hogy az illegális migránsok halálos veszedelemből menekülnek el.

A gazdasági migrációról nem ejtett szót – írja a Váconline. Inotay ugyanakkor  minden korábbi baloldali nyilatkozatnál messzebbre ment, amikor a következőket mondta:

Van olyan migráns, akit nekünk különböző nemzetközi szerződések és egyebek értelmében is, de a humanitárius és a kereszténység jegyében is fogadnunk kell és ha már itt van akkor azt gondolom, hogy nekik a lehető legjobb ellátást kell nyújtanunk.


Ezek szerint tehát a baloldal szinte jobban törődne a migránsokkal, mint az adófizető polgárokkal. Méltán háborít fel sokakat, akik nap mint nap dolgoznak, hogy adóikból olyanoknak kell a baloldal szerint a “lehető legjobb ellátást” nyújtani, akik illegálisan érkeznek, akár erőszakkal is rátámadnak a magyar határt védő rendőrökre, és az európai szociális ellátásokat akarják elsősorban igénybe venni. Inotay mondatai azt jelentik, hogy szerinte nem csak a nemzetközi szerződések miatt (értsd: brüsszeli elvárások miatt) kell befogadni a migránsokat, hanem ez neki személyes meggyőződése is, hiszen minden bizonnyal ezért hivatkozik a humánumra. Inotay már korábban is kifejtette, hogy szép gesztus lenne az arab világból érkezőket befogadni, és Magyarország esetében huszonötezer szír migráns betelepítését arányosnak tartotta volna a bevándorlási válság 2015-ös kirobbanásakor. Azt is írta, hogy a migránsok pont olyanok mint a magyarok, ezért nem lehet mást tenni, mint a közel-keletiek problémáját Magyarországon és a nyugati világban lényegében egy kvóta szerinti szétosztási rendszerben megoldani.

Inotay nagy rajongója a rezsicsökkentést és a gyermekvédelmi törvényt eltörölni akaró Márki-Zay Péternek, aki bevándorláspárti nézeteit már korábban, Kálmán Olga Szeretemország című könyvében is kifejtette:

“Az integrációnak vagyok a támogatója”.

Mint fogalmazott “a migráció egy létező jelenség, egyik napról a másikra nem lehet megállítani, teljes mértékben megszüntetni pedig lehetetlen”. Példaként a baloldal miniszterelnök-jelöltje a Castro idejében Floridába menekült kubaiak kapcsán kifejtette, hogy “egy nagy horderejű amerikai kutatás, és a tudósok azt állapították meg, hogy összességében inkább pozitív, mint negatív hatást gyakorolt a nagyszámú, egy időben történő bevándorlás a térség gazdasági fejlődésére”. A baloldal miniszterelnök jelöltje hozzátette, hogy “amíg Magyarország az unió tagja, addig a kormány nem tudja megakadályozni a migrációt”.

Mindkét baloldali politikus elfogadja tehát a migráció létét, és nem akarja/tudja megállítani az illegális bevándorlást. Idén már százezer illegális határsértőt fogtak el a magyar határőrök. A migráció minden esetben magával hozza a szociális problémákat, a terrorizmust, a közbiztonság romlását és a kulturális feszültségeket. Márki-Zay ezért rögtön nagy – és drága – integrációs programokban gondolkozik, amelyek egyébként Európában eddig mind lényegében kudarcot vallottak. Inotay pedig azon versengene, hogy hogyan tudja a magyar adóforintokat a magyar családok támogatása helyett minél inkább a migránsok jóléti kiadásainak fedezésére fordítani.

Forrás: PS, Váconline

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató