2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Három oltás kell az érvényes védettségi igazolványhoz, csökken a karantén ideje

Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra tart sajtótájékoztatót a szerdai kormányülés után. Hat élelmiszer árát korlátozták, Áder János kitűzte a választás időpontját.

 

Percről-percre frissülő tudósítás!


 

 

A védettségi igazolvány február 15-től oltási igazolvány lesz

A magyar társadalom 64 százaléka oltott Gulyás szerint, de még mindig lenne kit beoltani. A kormány járványügyi változtatásokat is hozott:

- A védettségi igazolvány február 15-től oltási igazolvánnyá alakul,

- és csak az minősül oltottnak, aki három oltást kapott, vagy a második oltását hat hónapon belül kapta meg.

Gulyás Gergely: A kórházakban az ágyak 75 százaléka szabad

Gulyás Gergely szerint a kórházi kapacitások jók Magyarországon, a normál betegágyak közül 75 százalék szabad, ez 8576 ágy, de szerinte ez a szám növelhető.

Összesen 9. 292. 805 vakcina van ma az országban, az oltási akció pedig sikeres volt, mondta a miniszter. Ezért meghosszabbítják az oltási akciót februárban.

Gulyás Gergely: A következő hetekben az omikron miatt jelentősen emelkedni fog a fertőzöttek száma

A magyarországi fertőzések jelentős részét az omikron variáns okozza, a következő hetekben arra lehet számítani, hogy jelentősen emelkedni fog a fertőzöttek száma, mondta Gulyás Gergely a kormányinfón.

Gulyás Gergely szerint az omikron a korábbiakhoz képest kevésbé súlyos tünetekkel jár, és a halálozások száma sem nő.

Korlátozzák hat alapvető élelmiszer árát Magyarországon

Február elsejétől korlátozzák Magyarországon a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej árát. Ezeknek a termékeknek az árát minden üzletben vissza kell vinni arra a szintre, ahol tavaly október 15-én állt, jelentette be szerdán Orbán Viktor.

Áder János kitűzte a választás időpontját

2022. április 3-án lesz az országgyűlési választás – jelentette be Áder János kedden. A köztársasági elnök arról is döntött, hogy ugyanezen a napon lesz a kormány gyermekvédelminek nevezett népszavazása is négy kérdésről. Ennek jogi lehetőségét az Országgyűlés novemberben teremtette meg, amikor elfogadták azt a javaslatot, hogy egy napon is lehessen tartani parlamenti választást és népszavazást.

Február 12-én indul el a hivatalos kampányidőszak, ekkor adja ki a választási iroda az ajánlóíveket azoknak, akik el kívánnak indulni a választáson.

Márki-Zay Péter és az ellenzéki pártok úgy reagáltak, hogy április 3-án leváltják Orbán Viktor lelketlen, korrupt és kapzsi rendszerét, 11 civil szervezet pedig érvénytelen szavazásra buzdít mindenkit a gyermekvédelmi népszavazáson.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató