2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Három oltás kell az érvényes védettségi igazolványhoz, csökken a karantén ideje

Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra tart sajtótájékoztatót a szerdai kormányülés után. Hat élelmiszer árát korlátozták, Áder János kitűzte a választás időpontját.

 

Percről-percre frissülő tudósítás!


 

 

Ezért nem hozzák nyilvánosságra az operatív törzs anyagait

Nem tudom, hogy szükséges-e a titkosítás, mert ezek döntéselőkészítő anyagok – mondta Gulyás Gergely az RTL Klub kérdésére. A hvg.hu írta meg, hogy az operatív törzs nem adja ki az ülései jegyzőkönyveit, anyagait, mert 2030-ig titkosították.

Gulyás arról beszélt, az operatív törzs a kormány döntéselőkészítő szerve, ezért több alternatív javaslatot is az asztalra tesznek. Az elmúlt évtizedekben senki nem hozta nyilvánosságra ezeket az anyagokat.

Magyar érdekeltségek nem sérültek a kazahsztáni zavargások alatt 

Az Index arra volt kíváncsi, hogy az elmúlt héten Kazahsztánban kitört zavargások alatt érte-e kár az ázsiai országban működő magyar vállalkozásokat. A miniszter válaszában azt mondta, hogy szerencsére ez nem következett be, magyar gazdasági érdekeltségek nem sérültek.

Ugyancsak az Index vetette fel, hogy várható-e a közeljövőben legmagasabb szintű találkozó az új német vezetéssel. Gulyás Gergely válaszában felidézte, hogy nemrégiben Budapesten járt a francia elnök és más államok vezetői is rendszeresen tárgyalnak Magyarországon, ez a lehetőség nyitva áll Olaf Scholz kancellár előtt is.

Igen, a csirkefarhát árát is korlátozzák

Bár Orbán Viktor a szerdai bejelentéséből ezt valóban kihagyta, mondta Gulyás.

A magyar pékségeknek nagy veszteséget jelentett volna, ha a kenyér árát korlátozzák, ezért csak a lisztét korlátozták.

Budapest vs kormány

Megkapja-e a kormánytól a főváros az Egészséges Budapest idei forrásait?

Van egy megállapodás a két fél között, az alapján fogunk eljárni - mondja Gulyás.

Ez befolyásolhatja az atlétikai világbajnokságot?

Nem.

Gulyás szerint antiszemitizmussal nem lehet népszerűséget növelni

„Nem értek egyet azzal, hogy antiszemitizmussal népszerűséget lehet növelni” – mondta Gulyás Gergely Márki-Zay Péter pár napja tett kijelentéséről.

Márki-Zay Péter arról beszélt vasárnapi videójában, hogy „a Fideszben van néhány zsidó is, bár elég kevés”, akiket Márki-Zay „nagyra értékel” amiatt, hogy „egy ilyen pártban, Bayer Zsolt pártjában felvállalják azt, hogy zsidó származásúak”.

Európai kultúrkörben nem szoktunk olyat mondani, amit Márki-Zay Péter megenged magának. Nem tudjuk, mi a motivációja – tette hozzá.

Nem fogják kompenzálni az élelmiszerárstopot

Az Index azt kérdezi, ki állja az élelmiszerárstop veszteségeit.

Közös teherviselés van, mindenki kiveszi a részét, kompenzáció nem lesz. Gulyás Gergely szerint 20 milliárdot sem ér el ennek hatása, ezt ki kell bírniuk a szereplőknek.

Nyugdíj

Veszélybe kerül a 13. havi nyugdíj, ha az ellenzék kerül kormányra
 
A 13. havi nyugdíj veszélybe kerül, ha az ellenzék kerül kormányra, mondta Gulyás.

A gyerekekről szóló népszavazás nem fogja megoldani a csörtét az Európai Bizottsággal

A ma elérhető legnagyobb garancia a kormánynak egy népszavazás, mondta Gulyás Gergely a kormány által gyerekvédelminek nevezett népszavazásról.

De a népszavazás sem fogja megoldani a csörtét az Európai Bizottsággal, mondta a miniszter.

Mindenki maga dönti el, hogy kéri-e az Oltási Hírlevelet 

A kormányzati oltási regisztrációs oldalról nem lehet leiratkozni, ha már egyszer regisztráltunk. Mi ennek az oka? - hangzott el a kérdés. Gulyás Gergely szerint mindenki maga dönti el, hogy hová regisztrál és milyen információk folyamatos megküldésére tart, vagy nem tart igényt.

A tesztelés nem megoldás a vírus ellen, ezért nem ingyenes Magyarországon

A kormány mindig azt mondta, a tesztelés nem megoldás a vírus ellen, és egyébként is sok cég biztosít ingyenes teszteket, válaszolta Gulyás arra, miért nem ingyenes a tesztelés Magyarországon.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató