2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Három oltás kell az érvényes védettségi igazolványhoz, csökken a karantén ideje

Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra tart sajtótájékoztatót a szerdai kormányülés után. Hat élelmiszer árát korlátozták, Áder János kitűzte a választás időpontját.

 

Percről-percre frissülő tudósítás!


 

 

A kormány intézkedései két százalékkal csökkenthetik az inflációt

Mekkora inflációcsökkenést várnak az élelmiszerárak korlátozásától? – kérdezte a minisztert az Mfor újságírója. Az összes eddig bejelentett intézkedés az infláció 2 százalékos csökkentésre alkalmas – mondta Gulyás. Az áfacsökkentést azért nem támogatták, mert azzal csak a kereskedők járnak jól, nem jut el a fogyasztókig, ami a mostani intézkedés célja volt.

Azt is mondta, ha a kormánynak ma kellene döntenie a benzinár befagasztásának meghosszabbításáról, támogatnák, de csak február közepén döntenek róla.

A 444 kamuvideókról kérdez

A 2018-as kampányban megjelentek kamuvideók a kormánymédiában, most is várhatók ilyenek? – kérdezte a 444. Gulyás mindenkit arra biztat, hogy ne kamuvideózzon, de egyébként az ellenzék élen jár ezekben, válaszolta. Felszólalni nem biztos, hogy fel fog ezek ellen, de ha megkérdezik, elmondja majd a véleményét.

A Fidesz el fogja fogadni, ha az ellenzék nyer a választásokon

Elfogadják-e majd a választások végeredményét, ha az ellenzék győz?

Gulyás Gergely szerint demokráciában élünk, így a választások végeredményét tiszteletben kell tartani és tiszteletben is fogja tartani a Fidesz, szemben a magyar baloldallal, amelynek múltjában vannak olyan foltok, amikor előd pártjai még a csalás eszközét is bevettnek fogadták el, ha érdekei úgy kívánták. 

Gulyás Gergely nem látja szükségét, hogy Varga Judit megszólaljon Völner Pál ügyében

A jogerős ítéletig mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, ezért nem mond semmit Varga Judit és Orbán Viktor Völner Pál korrupciós ügyéről – mondta Gulyás Gergely a 444 kérdésére.

A volt miniszterhelyettest decemberben gyanúsították meg hivatali visszaéléssel és más bűncselekményekkel.

Akkora a vakcinabőség, hogy akár néhány nap alatt is be lehet szerezni

9,3 millió vakcina áll most rendelkezésünkre – mondta Gulyás Gergely a TV2 kérdésére. Vakcinabőség van, ha még szerezni kéne, néhány napon belül a kormány tud vásárolni.

Gulyás szerint ha iróniával szemléljük a kampányt, nem lesz szükség nyugtatóra áprilisig

Még nem kezdődött el a kampány Gulyás Gergely szerint, így nem tudja megmondani, hogy lesz-e miniszterelnök-jelölti vita Orbán Viktor és Márki-Zay Péter között. A miniszter arra biztat mindenkit, hogy próbálja meg felszabadultsággal, iróniával szemlélni a kampányt, és akkor nem lesz szükség nyugtatóra.

„Miniszter úr, ön tudja hány zsidó van a Fideszben?”

Ezt Breuer Péter, a Heti Tv újságírója kérdezte Gulyás Gergelytől. A Miniszterelnökséget vezető azt mondja, nem tartják számon a párt tagjainak vallását.

Márki-Zay Péter arról beszélt vasárnapi videójában, hogy „a Fideszben van néhány zsidó is, bár elég kevés”, akiket ő „nagyra értékel” amiatt, hogy „egy ilyen pártban, Bayer Zsolt pártjában felvállalják azt, hogy zsidó származásúak”.

SZJA

1,4 millió ember kérte az szja-visszatérítést.

Ők kaphatnak vissza pénzt.

Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay szimbiózisban él

Márki-Zay Péterről kérdezi Gulyást a Magyar Nemzet újságírója. Többek közt a minimálbér is szóba kerül. „Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay szimbiózisban él” – jelentette ki a miniszter. Szerinte szerves egységet alkot, amit a volt miniszterelnök tett és amit az ellenzék miniszterelnök-jelöltje mond. „Gyurcsányék alig emelték a minimálbért, Márki-Zay pedig ellenzi.”

Nem vizsgálják Sztojka Attila kormánybiztos ügyét 

A kormánybiztos az egyik lap hangfeltétele szerint BM-s mivoltát felhasználva zsarolta az Országos Roma Önkormányzat képviselőit. Gulyás szerint nem hallották a felvételt, ezért nem is vizsgálják egyelőre a dolgot. Ők azt támogatják, hogy a belügyminisztérium csak olyanokat alkalmazzon, akiknek nincs priusza.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató