2022. május 22. - Júlia, Rita
EUR : 384.58
USD : 363.57
Időjárás ikon22°15°

Szabó Tímea: nem érdekel, hogy kifutottunk az időből, ki lehet írni április 3-ra a népszavazást

Ahogyan arról beszámoltunk, a moslékkoalíció pár tagja a Kossuth téren vacog, és élőlánccal szerették volna leadni az aláírásokat. A hideg miatt nincsen elég emberük erre, így eléggé szánalmas a mai műsoruk. Mindemellett Szabó Tímea felszólalt, és biztosított arról mindenkit, hiába az, hogy kifutottak az időből, ki lehet írni április 3-ra a népszavazásukat. 

Pontosan ezt mondta: 

Szabó Tímea szerint az, hogy lehetetlen körülmények között mégis sikerült összegyűjteni az aláírásokat, egyértelmű jele annak, hogy az emberek nemet mondtak arra, hogy a kormány 450 milliárdos kínai hitellel eladósítsa az országot, és kiszolgáltassa Kínának. A Párbeszéd társelnöke szerinte

Igenis, ki lehet írni április 3-ra a népszavazást. Hazudnak a a fideszes politikusok, amikor azt állítják, hogy bármiféle határidőt lekéstünk.

 

Ezekben a percekben reagált erre Deák Dániel, és az alábbiakat írta Facebook-oldalán:

"Továbbra is a valósággal szemben: azt hazudták ma, hogy meg lehet tartani április 3-án a baloldali népszavazást, erre azonban valójában már nincsen lehetőség.

A Nemzeti Választási Irodának 60 napja van a szignók ellenőrzésére, a hitelesítést pedig meg lehet támadni, aminek a jogorvoslati határideje további 10 nap. Fontos továbbá, hogy nem elég a 200 ezer leadott aláírás, hiszen sok érvénytelen lehet, így az a kockázat is megvan, hogy nem lesz meg a 200 ezer érvényes aláírás.

Az Országgyűlésnek ezt követően 30 napja van arra, hogy elrendelje a népszavazást, ezután pedig a köztársasági elnöknek 15 napja van a népszavazás időpontjának kitűzésére, ezen időpont pedig a kitűzéstől számított 50 nap előtt lehet. Ráadásul a népszavazást még az Alkotmánybíróságon is meg lehet támadni.

Vagyis bárhogy is számoljuk, összesen 115 nap + 50 nap, a parlamenti választás azonban 72 nap múlva lesz. Ez azt jelenti, hogy semmi sem lesz a baloldal népszavazásából, hiszen a választással egyidőben már nem lehet megtartani, egyszerűen kifutottak az időből."

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató