2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Hozzák nyilvánosságra a gyermekvédelmi törvényt ideológiai okokból támadó pszichiáterek és pszichológusok nevét!

A Védett Társadalom Alapítvány felszólítja a Magyar Pszichiátriai Társaságot és a Magyar Pszichológiai Társaságot, hogy hozzák nyilvánosságra azoknak a tagoknak a neveit, akik aláírták a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos állásfoglalást, továbbá tegyék nyilvánossá, hogy az milyen belső döntéshozatal eredményeképpen született! – olvasható a Védett Társadalom Alapítvány által kiadott közleményben.

A közleményben felidézték, hogy a Magyar Pszichiátriai Társaság és a Magyar Pszichológiai Társaság úgy adott ki ún. szakmai állásfoglalást a gyermekvédelmi törvény kapcsán, hogy az erről való egyeztetésből kihagyták a tagság és a vezetőség jelentős részét.

A Védett Társadalom Alapítvány felháborítónak és aggasztónak tartja, hogy immáron Magyarországon is gyakorlattá vált, hogy különböző szakmai szervezetekben egy LMBTQ-ideológiát erőltető kisebbség rákényszeríti az akaratát a normalitáspárti többségre

–írták.

Éppen ezért mindkét társaságot felszólítjuk, hogy hozzák nyilvánosságra, kik írták az állásfoglalást, továbbá tegyék nyilvánossá, hogy az milyen belső döntéshozatal eredményeképpen született!

–követelték, kiemelve azt is, hogy a társadalmi felelősséggel járó szakmai állásfoglalások természete mellett az objektív és független, a nemzetközi divathullámoktól mentes tudományba vetett hit is ezt követeli.

A tudományos kételyek okán felszólítjuk a két szervezetet arra is, hogy releváns tanulmányokkal támasszanak alá minden olyan állítást, amely az állásfoglalásukban megjelent. Ellenkező esetben az állásfoglalás a szakmaiság látszatát keltően megtévesztő, szabályszerűtlen meghozatala pedig jogi lépéseket tehet indokolttá

–mutattak rá a közlemény szerzői.

A gyermekvédelmi törvényt primitív ideológiai eszközökkel támadja a liberális szakemberek apró, ám igen nagyhangú csoportja. A Magyar Pszichológiai Társaság egy civil szerveződés, ami nem reprezentálja a szakmát. A társaságnak ezerfős tagsága van, miközben az országban negyvenezer pszichológus van, és még a Facebookon működő szakmai csoportnak is 6300 tagja van. A tagság teljesen opcionális, aki nem tag, az ellen nem tudnak etikai eljárást kezdeményezni sem.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató