2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

John Kerry szerint Putyin az orosz támadással elvonja a figyelmet a klímaválságról

A Fehér Ház nemzetközi klímavédelmi megbízottja, John Kerry hétfőn figyelmeztette Oroszországot, hogy ne veszítse szem elől az éghajlatváltozás elleni küzdelem fontosságát, amikor Ukrajnát veszi célba.

Kerry volt külügyminiszter a hét elején a BBC Newsnak nyilatkozva elmondta, hogy fontos, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök és más globális vezetők továbbra is elkötelezettek maradjanak az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése mellett.

Kerry kifejtette, reméli, hogy a diplomácia győzni fog, de ugyanilyen fontos, hogy egy konfliktusban elveszik az emberek és akár a nagy országok figyelme is. Emlékeztetett, hogy Oroszország északi területei korábban 66 százalékban fagyott területet jelentettek, de a felmelegedéssel többek között az infrastruktúra is veszélybe kerül, sőt, maga az ország lakossága is.

„Remélem, hogy Putyin elnök úr segíteni fog nekünk abban, hogy a helyes úton maradjunk az éghajlatváltozás elleni küzdelemben”

, tette hozzá Kerry, akinek a megjegyzései még akkor hangzottak el, amikor Oroszország két kelet-ukrajnai szakadár régiót független államként ismert el. 

A külügyminisztérium szóvivője szerint Kerry megjegyzései még az orosz agresszió legutóbbi hulláma előtt hangzottak el és határozottan elítéli az orosz támadást.

Úgy tűnik tehát, Kerry azon kevés döntéshozók közé tartozik, akiket nem lehet kizökkenteni és akik eltökélt lényeglátással tudják képviselni a jó ügyet a legnehezebb időkben is.

Kerry azzal a keserű következménnyel is szembesítette a világot, hogy az ukrán-orosz háborúnak komoly károsanyag-kibocsátási következményei lesznek.

Hozzászoktunk Biden agyhalott kijelentéseihez, ehhez hasonlót Nancí Pelosi tudott mondani. Ezek vezetik USA-t...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató