2024. május 17. - Paszkál
EUR : 386.16
USD : 355.15
Időjárás ikon15°10°

Az eddigi legnagyobb támadását indítja Oroszország

Élő tudósításunk a harmadik napon. Cikkünk folyamatosan frissül.

Közvetítésünkben 10 friss hír jelenik meg egy oldalon, utána lapozhatóvá válik. Élő közvetítésünkben minden tartalom külön linkelhető és osztható.


Folyamatosan frissülő tartalom!

 

 

Brutális harcok Harkovban

RPG-k, gépfegyverek.... 

Zelinszkij Budapesten is tárgyalna az oroszokkal, de Minszkben biztosan nem

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij már reagált is az oroszok tárgyalási ajánlatára. A BBC jelentése szerint azt nyilatkozta, hogy egy olyan országban nem tárgyal, amelyik felől megtámadták a hazáját.

„Beszélhetnénk Minszkben, de onnan rakétákat indítottak felénk, ott nem lehetnek őszinte tárgyalások. Bármely más város is használható a tárgyalások helyszínéül, mert természetesen békét akarunk, és hogy véget érjen a háború. Varsó, Pozsony, Budapest, Isztambul, Baku – ezeket mind felajánlottuk az oroszoknak”

– mondta az elnök.

Kijev külvárosában lángokban áll a Giraffe bevásárlóközpont

Három nap alatt több mint 62 ezren érkeztek Magyarországra Ukrajnából

Több mint 62 ezren léptek be csütörtöktől szombat éjfélig a magyar-ukrán határon Magyarországra – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrségi honlapon.



Az összesítés szerint jóval többen érkeznek Magyarországra, mint ahányan Ukrajna felé tartanak, a két ország közös határszakaszán csütörtökön 19 978-an, pénteken 19 618-an, szombaton pedig 23 140-en érkeztek az országba.

A kilépők számában is emelkedést tapasztaltak, csütörtökön 5452-en, pénteken 5744-en, szombaton 7810-en távoztak valamelyik határátkelőhelyen át Ukrajnába.

A megyei rendőr-főkapitányság azt is közölte, hogy a rendőrség teljes kapacitással üzemelteti mind az öt ukrán viszonylatú közúti határátkelőhelyet és biztosítja az Ukrajnából Magyarországra érkezők folyamatos belépését.

Mint írták, a rendőrök nem fordítanak vissza a határon senkit, aki Magyarországon keres menedéket, minden segítséget megadnak a háború viszontagságai elől menekülőknek.

Nem hagyják magukra azokat sem, akik menetrendi vagy anyagi okokból, családi, rokoni, baráti segítség híján nem tudnak a határátkelőhelyekről tovább indulni: őket menedékhelyekre kísérik, ahol kulturált körülmények között tartózkodhatnak és biztosítják ellátásukat – olvasható a police.hu oldalon.

(MTI)

 

Ukrán harcosok mehetnek haza a Francia Idegenlégióból

A belarusz hírügynökség szerint a Francia Idegenlégió ukrán harcosai térhetnek haza teljes felszereléssel...

 

Egy japán üzletember közel 3 milliárd forintnak megfelelő jent adományozott Ukrajnának

Mikitani Hiroshi japán milliárdos egymilliárd jent (csaknem 3 milliárd forint) adományozott humanitárius célra Ukrajnának.

A Rakuten online piactér tulajdonosa Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek levelet is írt, amelyet vasárnap Twitter-oldalán tett közzé.

„Gondolatban Önnel és Ukrajna népével vagyok” – írta üzenetében az üzletember, aki 2019-ben személyesen is találkozott Zelenszkijjel Kijevben. Mikitani Hiroshi szerint „a békés és demokratikus Ukrajna eltaposása igazolatlan erőszak által kihívás a demokrácia számára”. Az adományt az erőszak áldozataivá vált ukránok támogatására küldte.

(MTI)

Tűzharcok Kijev külvárosában

Buchában is ropognak a fegyverek:

Orosz támadás érte a délen fekvő Mikolajivot, de az ukránok tartják a várost

A Krím felől érkező orosz erők nagyarányú előrenyomulást hajtottak végre Ukrajna déli részén, az éjszaka támadás érte a Fekete-tengeri partvidéken fekvő Mikolajiv városát.

A Telegramon megosztott egyik videón megrongálódott épületek és utcák láthatók Mikolajiv központjában. Alekszandr Szenkevics, az Odessza és Herszon között fekvő város polgármestere vasárnap azt jelentette, hogy a város továbbra is Ukrajna ellenőrzése alatt áll.

(BBC)

Putyin megköszönte az orosz csapatoknak a kifogástalan szolgálatot

Szeretném megköszönni a parancsnokoknak, a különleges alakulatok tagjainak és a veteránoknak, hogy hűek esküjükhöz, és kifogástalanul szolgálják az orosz népet és az anyaországot - olvasható Vlagyimir Putyin orosz elnök vasárnap kiadott közleményében.



Az orosz elnök parancsára az ország hadserege csütörtök óta próbálja lerohanni kisebb szomszédjukat, Ukrajnát, eddig inkább kevesebb, mint több sikerrel. A harcoknak egyre több katonai és polgári áldozata van, eddig legalább 150 ezer ember menekült el otthonából a harcok elől.

Kuleba: Együtt legyőztük Hitlert, legyőzzük Putyint is

A Twitteren írt az ukrán külügyér:

Azok a külföldiek, akik hajlandók megvédeni Ukrajnát és a világrendet az Ukrajna Területvédelmi Nemzetközi Légiója részeként, felkérem Önt, hogy lépjen kapcsolatba Ukrajna külföldi diplomáciai képviseleteivel az Ön országában. Együtt legyőztük Hitlert, és Putyint is legyőzzük.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató