2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Az oroszok elfoglalták Herszont- Folyamatosan lövik Harkivot

Élő közvetítésünket elindítjuk, ezen a napon is percről-percre beszámolunk az eseményekről. Élő közvetítésünkben tíz cikk jelenik meg, utána a közvetítés lapozhatóvá válik, így senki nem marad le semmiről. Minden tudósításunk a közvetítésben külön link formájában is megnyitható, osztható.


Folyamatosan frissülő tartalom!

Négy orosz vadászgép megsértette Svédország légterét

A svéd hadsereg azt állítja, hogy négy orosz vadászgép (két Szu-27-es és két Szu-24-es) megsértette az ország légterét a Balti-tenger felett a mai napon.

Bagdadban így támogatják Putyint és az oroszokat

Az iraki fővárosban jelent meg egy óriásplakát.

28 orosz katonát vettek őrizetbe Ukrajna déli régiójában

Az ukrán legfőbb ügyészség tájékoztatása szerint március 1-jén és 2-án a rendőrök 28 orosz katonát vettek őrizetbe az Ukrajna déli részén található Mikolajiv régió Bastanskai járásában – jelentette az Interfax.

Az ügyészség Ukrajna területi épségének és sérthetetlenségének megsértése miatt indított előzetes vizsgálatot.

Mindannyian részt vettek az ukrán fegyveres erők elleni harci cselekményekben március 1-jén a Mikolajiv régióban található Bastankában. A katonákat Ukrajna 208-as cikkelye értelmében vették őrizetbe

– olvasható a közleményben.

Két nagy robbanás rázta meg Kijevet

Két nagy erejű robbanás az ukrán fővárosban – ezzel egyidejűleg az orosz jelentések szerint a tűzszünet napirenden van az Ukrajnával folytatott tárgyalásokon, amelyeket Zelenszkij kérésére kezdeményeztek.

Légiriadót rendeltek el szinte egész Ukrajnában. - ezt már a belarusz NEXTA írta. 

Erős robbanások hallatszanak Kijevben, Borschagovka közelében.

Roman Abramovics eladja a Chelsea futballcsapatot

A Chelsea orosz tulajdonosa, a milliárdos Roman Abramovics el akarja adni a nyugat-londoni futballklubot.

A csapat honlapján honlapján közzétett nyilatkozatában az üzletember azt írja, hogy „hihetetlenül nehéz döntést” kellett meghoznia, amely „fájdalmas” számára.

„A jelenlegi helyzetben ezért döntöttem úgy, hogy eladom a klubot, mivel úgy gondolom, hogy ez a klub, a szurkolók, az alkalmazottak, valamint a szponzorainak és partnereinek érdeke.
A klub eladása nem gyorsított eljárásban, hanem a megfelelő eljárás szerint fog történni. Nem kérem semmilyen kölcsön visszafizetését kérni. Ez számomra soha nem az üzletről vagy a pénzről szólt, hanem a játék és a klub iránti szenvedélyről.

Továbbá utasítottam a csapatom, hogy hozzanak létre egy jótékonysági alapítványt, amelynek az eladásból származó teljes nettó bevételt felajánljuk. Az alapítvány az ukrajnai háború valamennyi áldozatának javára fog működni. Ez magában foglalja az áldozatok sürgős és azonnali szükségleteinek fedezését, valamint a helyreállítás hosszú távú munkájának támogatását.

Remélem, hogy még egyszer utoljára ellátogathatok a Stamford Bridge-re, hogy személyesen is elbúcsúzhassak mindenkitől. Egy életre szóló kiváltság volt a Chelsea FC tagja lenni, és büszke vagyok a közös eredményeinkre. A Chelsea és szurkolói mindig a szívemben lesznek” – írta Abramovics a közleményben.

Néhány nappal a háború kitörése után Abramovics már bejelentette, hogy átadja a Chelsea közvetlen irányítását a klub jótékonysági alapítványának. Napok óta keringtek hírek a BL-címvédő klubot eladásáról. A beszámolók szerint szerint Hansjörg Wyss svájci milliárdos üzletember lehet az új tulajdonos. 

Lengyel futballhuligánok verték össze az erőszakoskodó migránsokat

Most emiatt áll a bál a lengyeleknél.

Afrikai, délkelet-ázsiai és közel-keleti származású menekültek csoportjára támadtak a legnyel focidrukkerek.

A lengyel hazafiak azért kezdtek el járőrözni a belarusz-lengyel határon, mert több hír érkezett erőszakosokodó migránsokról. Napokon belül megszervezték magukat, kimentek a határra és megverték a betolakodókat.

A liberális lapok már el is kezdtek őrjöngeni, mondván, hogy 

A feketébe öltözött nácik direkt nem fehér bőrű menekültekre vadásztak Przemyśl vasútállomásán, három indiait vertek meg, egyikük kórházi ápolásra is szorult. A rendőrség szerint a "szélsőjobboldali csoportok" immár álhíreket is terjesztenek a közösségi médiában arról, hogy az Ukrajnából elmenekült afrikaiak és közel-keletiek erőszakos bűncselekményeket követnek el, ezzel is szítva a hangulatot - írja a Guardian.

Arról persze nem számoltak be, hogy a migránsok boltokat raboltak ki, nőkkel erőszakoskodtak és késekkel fenyegetőztek..

Exkluzív videó: Így lőtték szitává az ukrán fegyveresek a zsidó férfit

Az izraeli média tette közzé a felvételeket, amelyen a kijevi területvédelmi egység tagjai meggyilkolnak egy izraeli férfit.

A felvételeken látható, amint egy férfi közeledik egy autóhoz, és szinte közvetlen közelről tüzel rá egy támadófegyverrel. (Egyes információk szerint csecsennek nézték)

Korábban arról számoltak be, hogy az incidens egy Bila Cerkva város melletti ellenőrző pontnál történt, amikor a 42 éves Roman Brodszkij megpróbálta elhagyni az ukrán fővárost.

A média azt is közölte, hogy az ukrán fél 25 ezer eurót kér a családtól az elhunyt holttestének Izraelbe szállításáért.

 

Az ENSZ Közgyűlésen 141 ország elítélte Ukrajna megtámadását, 5 viszont nem

Az ENSZ szerdai Közgyűlésén arról szavaztak az országok, hogy elítéljék-e azt, hogy Oroszország lerohanta Ukrajnát.

A gyűlésen 141 ország úgy szavazott, hogy elítéli a lerohanást, 5 ország viszont támogatta azt, 35 további pedig tartózkodott.

Magyarország is a nagy többséggel együtt szavazott. A támadást el nem ítélő országok a következők a kiszivárgott képek alapján:

Fehéroroszország
Oroszország
Észak-Korea
Eritrea
Szíriai Arab Köztársaság


 Érdekes viszont, hogy két nagyhatalom, Kína és India is a tartózkodó országok táborát erősítette.

„A Közgyűlés üzenete egyértelmű és hangos: Fejezzék be az ellenségeskedést Ukrajnában – most. Hallgassanak el a fegyverek – most. Nyíljanak meg a kapuk a párbeszéd és a diplomácia előtt – most” – mondta António Guterres, az ENSZ főtitkára a szavazás után.

Az oroszok készek a tűzszünetről is tárgyalni csütörtökön

Ezt a Guardian írja az AFP közlése nyomán.

Korábban az orosz tárgyalódelegációt vezető Vlagyimir Megyinszkij elnöki tanácsadó arról beszélt a TASZSZ hírügynökségnek, hogy az orosz hadsereg kész közlekedési folyosót biztosítani az ukránoknak.

Az ukrán-orosz béketárgyalások eredetileg szerda este folytatódtak volna a második körrel, ám szerda késő délután kiderült, csütörtökre tolták el a kezdést.

Zaharova: Oroszország abból indul ki, hogy az atomgomb megnyomásának forgatókönyvére semmilyen körülmények között nem lesz szükség

Oroszország abból indul ki, hogy az atomgomb megnyomásának forgatókönyvére semmilyen körülmények között nem lesz szükség. Erről a RIA Novosztyi hírügynökség jelentése szerint Marija Zaharova külügyi szóvivő nyilatkozott a kolumbiai W Radiónak.

Azt mondta, hogy Oroszország számtalanszor kifejtette már a véleményét ezzel kapcsolatban.

„Alighanem összekevernek bennünket másokkal, talán az Egyesült Államokkal, mi ugyanis soha nem beszéltünk hasonlókról”

– ironizált a szóvivő.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató