2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Véget értek a tárgyalások - Zelenszkij üzenget

Élő közvetítésünket elindítjuk, ezen a napon is percről-percre beszámolunk az eseményekről. Élő közvetítésünkben tíz cikk jelenik meg, utána a közvetítés lapozhatóvá válik, így senki nem marad le semmiről. Minden tudósításunk a közvetítésben külön link formájában is megnyitható, osztható.


Folyamatosan frissülő cikkünk!

 

 

Folyamatosan lőnek Energodarban

Energodar városában az orosz hadsereg és az ukrán milícia közötti folyamatos összecsapásokról és hangos lövésekről érkeznek jelentések.

A polgármester szerint egy orosz katonai konvoj indult el az atomerőmű irányába.

Oroszország több mint 30 tonna humanitárius segélyt szállított az ukrán lakosoknak

Orosz katonák több mint 30 tonna humanitárius segélyt szállítottak Ukrajna lakosainak a belgorodi régióból – közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.

“Az orosz katonák humanitárius segélyt szállítottak a Belgorodi területről az orosz-ukrán határ közelében lévő ukrán települések területére a Harkivi területen. A szomszédos Belgorodi területről a helyi lakosság kérésére összesen több mint 30 tonna humanitárius segélyt szállítottak Volcsanszkba és Kozacsa Lopanba”

– pontosította a minisztérium.

A minisztérium szerint a szállítmány élelmiszereket tartalmaz: gabonaféléket, hús- és halkonzerveket, cukrász- és pékárukat, édességeket, palackozott ivóvizet.

A humanitárius konvoj biztonságáról az orosz hadsereg gondoskodott. A humanitárius szállítmányt a határ menti települések lakóinak – nőknek, gyerekeknek, időseknek – adták át.

Forrás: Oroszhirek.hu

A franciák nem értik, hogy az ukránok rohannak haza harcolni, de a migránsaik nem mennek Maliba fegyvert fogni

Megint koppantak egyet a nyugatiak...

Julien Odoul a Sud Radioban elmélkedett: "Láttam, hogy Franciaországban ukrán bevándorlók bátran vissza akartak menni Ukrajnába harcolni, szerettem volna, ha a fiaink helyett mali bevándorlók mennének vissza harcolni Maliba"

 

Amerika újabb szankciókat jelentett be orosz oligarchákra és Putyin szóvivőjére is

Az Egyesült Államok újabb szankciókat jelentett be, most orosz oligarchákra és Vlagyimir Putyin szóvivőjére vonatkozóan, írja a Skynews.

A Fehér Ház tájékoztatása szerint a vízumkorlátozások 19 orosz oligarhára vonatkoznak, illetve további 47 főre a családjaik közül. A tájékoztatás szerint ezeket a személyeket mintegy „lekapcsolják” az amerikai pénzügyi rendszerről, a vagyonukat befagyasztják, illetve nem használhatják majd ingatlanjaikat sem.

Joe Biden egyúttal jelezte, hogy további 50 embernek megtiltották a beutazást az Egyesült Államokba.

A szankcionált személyek között van Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, illetve Aliser Uszmanov orosz milliárdos is.

 

Csecsen alakulatok az orosz-ukrán háborúban

Az alábbi videót Ramzan Kadirov osztotta meg.

Ettől szorul ökölbe a magyarok keze: Szijjártó Péter Márki-Zay kijelentéséről

Szijjártó Péter videóját, amit egy órája töltött fel Facebook-oldalára, kommentár nélkül tesszük közzé.

Orbán Viktor: Megindítottuk a történelem egyik legnagyobb humanitárius akcióját

„Megindítottuk Magyarország történelmének egyik legnagyobb humanitárius akcióját” – tette közzé bejegyzését Orbán Viktor csütörtökön este. A miniszterelnök a posztban úgy fogalmaz: összefogott az ország. 

Regionális tűzszünetekről állapodtak meg az ukránok az oroszokkal

Az ukrán és az orosz kormány humanitárius folyosók létesítéséről állapodott meg, amiken keresztül civileket lehet kimenekíteni az ostromlott városokból. Emellett a Washington Post tudósítója szerint megegyezés született arról is, hogy a humanitárius folyosók körül az evakuáció idejére tűzszünetet kötnek a harcoló felek.

Vannak azonban elemzők, akik nem feltétlenül örülnek ennek, többen arra figyelmeztettek, hogy a tűzszünet alatt az orosz hadseregnek lehetősége lesz rendezni harcoló alakulatainak ellátását, és átcsoportosításokat eszközölni a fronton az invázió hatékonyságnak növelése érdekében.

(Guardian)

Brutális harcok a kijevi régióban

Drónfelvételek mutatják a súlyos harcok utóhatásait Borodjankában (Kijevi régió)

 

Az Interpol visszautasította Oroszország kizárását

Az Interpol visszautasította Ukrajna kérését, hogy zárják ki Oroszországot a szervezetből annak ellenére, hogy Nagy-Britannia és Lengyelország is támogatta Oroszország felfüggesztését.

Az Interpol főtitkárságának szóvivője a Guardiannek nyilatkozta, hogy csak a közgyűlés, az Interpol legfelsőbb irányító testülete, amely mind a 195 tagállam képviselőiből áll, szavazhat a tagsággal kapcsolatos kérdésekben. De nem felejtette hangsúlyozni, hogy az Interpol Főtitkársága továbbra is szorosan figyelemmel kíséri az ukrajnai helyzetet.

A NEMZETKÖZI BŰNÜGYI RENDŐRSÉG SZERVEZETE (INTERPOL) EGY NEMZETEK FELETTI TESTÜLET, AMELY VIZSGÁLATI TÁMOGATÁST NYÚJT A TAGÁLLAMOKNAK, ELSŐSORBAN A GYANÚSÍTOTTAKAT NEMZETKÖZILEG MEGJELÖLŐ VÖRÖS ÉRTESÍTÉSI RENDSZERÉN KERESZTÜL.

Oroszország további bevonása az Interpolba a biztonsági szolgálatok számára hozzáférést biztosít a vörös értesítési adatbázishoz, és potenciálisan szélesebb körű támogatást nyújt annak ellenére, hogy a vádak szerint Oroszország a vörös értesítési rendszer fő visszaélője.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató