2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Orosz - Ukrán háború 14. napja

„A világ nem hisz Oroszország jövőjében. Nem beszélnek róla. Mert rólunk beszélnek, minket segítenek, és készülnek arra, hogy támogassák Ukrajna újjáépítését a háború után” – mondta éjjel Zelenszkij. 


Folyamatosan frissülő cikkünk!

Csecsen harcosok jelentek meg Kijev környékén

Peszkov: Ki kell derülnie, hogy mit csinálnak az amerikaiak az ukrán biolaborokban

"Az egész világ szeretné tudni, mit csinálnak pontosan az Egyesült Államok ukrajnai biolaborjai"

- jelentette ki a Kreml szóvívője.

Klicsko szerint még jobban el kellene szigetelni az oroszokat a sportban

A Nemzetközi és az Európai Labdarúgó Szövetség már kizárt minden orosz csapatot a versenyeiből, ahogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlására más nemzetközi sportszövetségek is így tettek. Volodimir Klicsko szerint ez nem elég, az ukránok legendás ökölvívója arra szólított fel, hogy még jobban szigeteljék el Oroszországot a nemzetközi sportéletben.

Oroszország kizárása minden küzdelemből nem agresszió. Az orosz sportolók ezután megkérdezhetik a kormányukat, miért nem akar senki megmérkőzni velük. A különböző területeken alkalmazott szankciók, így a sportban is, nagyon fontosak. A béke nevében meg kell állítanunk ezt a háborút - fogalmazott Klicsko, aki bátyjával együtt Ukrajnában maradt.

(MTI)

Újabb szankciókat fogadott el Oroszországgal szemben az Európai Unió

Miután az uniós nagykövetek kedden már megegyeztek a szankciók újabb köréről, szerdán hivatalosan is érvénybe léptek a korlátozások, melyeket Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a Twitteren foglalt össze.

Mint írta, a szankciók 160 oligarchát és felsőházi tagot, három belarusz bankot, a tengerészeti technológiák exportját és a kriptovalutákat érintik.

Stoltenberg óva inti Oroszországot az Ukrajna fegyverellátása elleni támadásoktól

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár mondta, hogy

ha bármilyen támadás történik bármelyik NATO-ország vagy NATO-terület ellen, az kiváltja az 5. cikkelyt.

Az indiai miniszterelnök köszönetet mondott Orbán Viktornak

Magyarország háromezer indiai diáknak segít hazatérni a háborús tereppé váló Ukrajnából.

Narendra Modi, India miniszterelnöke telefonon köszönte ezt meg Orbán Viktornak egy szerdai telefonbeszélgetésen.

Az indiai politikus példaértékű cselekedetnek nevezte a magyar segítséget, Orbán Viktor pedig biztosította kollégáját, hogyha újabb indiai diákok lépnek magyar földre, őket is megfelelő ellátásban részesítjük.

Ukrajnában sok indiai diák tanult, kedden közel 700 diákot evakuáltak Szumiból.

Zelenszkij filmjét mutogatják a görög tévében

A Zelenszkij-hősmítosz propaganda elkeserítő, mert nyilvánvalóan manipulatív. Ráadásul működik...

Görögországi olvasónk küldte a fotókat.

Mint ismert, több országban is műsorra tűzték a komikus Zelenszkij sorozatát.

A nép szolgája (Szluga naroda) című sorozatban, amely három évadon át futott Ukrajnában, és egy film is készült belőle, Zelenszkij alakította a főszereplőt, Vaszilij Petrovics Goloborodko középiskolai történelemtanárt. A történet szerint a tanárból azután lesz elnök, hogy a közösségi médiában elterjed a videója, amelyben megfogalmazza Ukrajna égető problémáit és elítéli az országban tapasztalható korrupciót. Goloborodko államfőként is ragaszkodik normális életéhez, és nem kér a hivatal kínálta kiváltságokból.

Most ezt mutogatják a világon, ő lett a hős.

Kína határozottan ellenzi az egyoldalú szankciókat

A kínai külügyminisztérium az orosz energiaszállítások majdnem teljes amerikai tilalmáról:

"Kína határozottan ellenzi az egyoldalú szankciókat, amelyeknek nincs nemzetközi jogi alapjuk. Kína és Oroszország mindig is jó együttműködést tartott fenn az energiaágazatban, és továbbra is normális kereskedelmi együttműködést folytat, beleértve az olaj- és gázkereskedelmet is, a kölcsönös tisztelet, egyenlőség és kölcsönös előnyök elvei alapján".

Migrációs szervezet: A magyar hatóságok hibátlanul kezelik a helyzetet

A magyar hatóságok hibátlanul kezelik az ukrajnai háború miatt kialakult menekültválságot – fogalmazott a Nemzetközi Migrációspolitika-fejlesztési Központ (ICMPD) főigazgatója.

Michael Spindelegger a beregsurányi Híd Kárpátaljáért segítségponton tett látogatása alkalmával az MTI tudósítójának elmondta: a delegációjuk egyelőre a menekültek fogadásának és ellátásának folyamatát tanulmányozza azért, hogy megfelelő segítséget tudjanak nyújtani.

Kiemelte: egyelőre azt tapasztalják, hogy a hatóságok hibátlanul kezelik a helyzetet, illetve a civil szektor és a magánszemélyek is szenvedélyesen dolgoznak a menekültek érdekében.

Hihetetlen ezt a segítségnyújtást látni, ami szép példája a szolidaritásnak

– mondta  Michael Spindelegger.

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szerint a csernobili erőmű leállásának nincsenek kritikus kockázatai

Hiába vergődnek az ukránok.

Az IAEA közölte, hogy a hűtővíz szintje és az elhasznált fűtőanyag hőmérséklete hatékony hűtést jelent az atomerőműnek elektromosság nélkül is.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató