2024. május 21. - Konstantin
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon25°14°

Orosz - Ukrán háború 14. napja

„A világ nem hisz Oroszország jövőjében. Nem beszélnek róla. Mert rólunk beszélnek, minket segítenek, és készülnek arra, hogy támogassák Ukrajna újjáépítését a háború után” – mondta éjjel Zelenszkij. 


Folyamatosan frissülő cikkünk!

Folyamatosak a fosztogatások Ukrajnában

Már nem csak az aszociális személyek fosztogatnak Ukrajnában. Egyre kevesebb az élelmiszer a háború sújotta országban.

Moszkva: Oroszországnak nem célja a kijevi kormány megbuktatása

A Reuters jelentése szerint az orosz külügyminisztérium most azt állítja, hogy Oroszország céljai tárgyalások útján inkább megvalósíthatók. Ugyanakkor azt is állították, hogy ukrajnai műveleteik a terv szerint haladnak.

Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvívője szerint a céljuk Ukrajna semleges státusának elérése, amit szándékuk szerint tárgyalásokon szeretnének elérni.

(Guardian)

Szálláshellyel és élelmiszerrel is támogatják az ukrajnai háború elől menekülőket Mészáros Lőrinc cégei

Karitatív szervezeteken keresztül támogatja szálláshellyel, tartós élelmiszerrel, logisztikai eszközzel és fertőtlenítőszerekkel az ukrajnai háború elől menekülőket a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mészáros Csoport és az OPUS GLOBAL Nyrt.

...és mit adnak Gyurcsányék, Bigéék, Mártháék?

13,6 milliárd dolárral támogatja Ukrajnát és európai szövetségeseit az USA

Kétpárti támogatással döntött az amerikai törvényhozás arról, hogy ezzel a hatalmas összeggel, átszámolva 4750 milliárd forinttal támogatják Ukrajnát és az onnan elmenekülteket befogadó európai országokat.

Joe Biden eredetileg tízmilliárd dollárt kért a célra, vagyis a törvényhozók alaposan meg is toldották az összeget. Abban is megállapodtak, hogy a 2741 oldalas törvényjavaslatot még ma megszavazza a képviselőház, és a hét végéig a Szenátus is.

(The Guardian)

Ukrán veszteségek Csernyihivnél

Csernyihiv:

Több mint 1,3 millió ember menekült Lengyelországba Ukrajnából

Legalább 1,33 millió ember érkezett Ukrajnából Lengyelországba azóta, hogy Oroszország megkezdte katonai invázióját – közölte szerdán a Twitteren Lengyelország Európai Uniós nagykövetsége az ország határőrségének adataira hivatkozva.

„Közülük 93 százalékuk ukrán, 1 százalékuk lengyel és 6 százalékuk 100 másik országból származik”

– olvasható a bejegyzésben.

Az ügynökség szerint csak kedden mintegy 125 800-an léptek át Lengyelországba.

(CNN)

Szerbiában tárgyalt Szijjártó Péter

Szijjártó Péter a szerbiai Adaševci mellett egy takarmánykeverő üzemet adott át, a legfőbb téma a háború és az energiabiztonság. Néhány érdekesebb megállapítás azon kívül, amit a külgazdasági és külügyminiszter minden felszólalásában elmond mostanában, vagyis Magyarország nem engedi meg, hogy a saját polgárai fizessék meg a szomszédban zajló háború árát.

Olyan kihívásokkal szembesülünk, amikről azt hitte, hogy a nemzedéke már soha nem fog.

Magyarok és szerbek példát mutatnak, hogyan kell ellenségeskedésből békét teremteni.

Amikor Magyarország érdekeit képviseli, akkor Szerbia érdekeit is képviseli.

Szerbia a háborúban semleges.

(MTI)

Úton van Ukrajnába a kínai vöröskereszt első segélyszállítmánya

Úton van Ukrajnába a kínai vöröskereszt első segélyszállítmánya – jelentette be Csao Li-csien, a pekingi külügyminisztérium szóvivője.

Ez az első része annak a csaknem ötmillió jüan (279 millió forint) értékű humanitárius segélynek, amelyet az ukrán vöröskeresztnek nyújtanak. A szállítmány élelmiszereket és mindennapi használati cikkeket tartalmaz – számolt be az MTI.

Az oroszok elfoglalták Szkadovszkot is

Szkadovszk:

A fos Heineken is kivonul Oroszországból

A holland sör a legújabb márka, ami kivonul az orosz piacról. Beszüntetik a Heineken forgalmazását, gyártását, reklámozását is Oroszországban.

A cég szerdai közleménye kitért arra, hogy világos különbséget tesznek az orosz vezetés tettei és az ő oroszországi munkavállalóik között, az utóbbiaknak – és a családjaiknak – a támogatását alapelvként kezelik, amikor a továbbiakról döntenek.

(CNN)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató