2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Mostantól a transznemű rendőrök is megmotozhatják és levetkőztethetik a női gyanúsítottakat az Egyesült Királyságban

A nemrég nyilvánosságra hozott rendőrségi irányelvek szerint a szigetországban engedélyezik a férfiként született, de magukat nőnek valló rendőröknek a biológiailag női gyanúsítottak levetkőztetését és motozását - írja a VDTAblog.hu.

Valószínűleg mindenki esett már át motozáson, aki életében legalább egyszer részt vett egy tömegrendezvényen. Egy futballmérkőzés beléptetésénél is megszokott, hogy a főként férfiakból álló biztonsági szolgálat személyzetét női alkalmazottak is színesítik, az ő feladatuk többek között az, hogy a nők beléptetését elvégezzék. Ennek érthető okai vannak, a motozást el kell végezni, azonban egy normális világban a nőket nők, a férfiakat férfiak motozzák.

A rendőrség esetében is ez az elv van érvényben, ott ráadásul különösen fontos ez a típusú megkülönböztetés, hiszen a gyanúsítottaknak gyakran meg kell szabadulniuk minden ruhájuktól. Ezt azonban, az emberi természetünkből adódóan sokkal kevésbé éljük meg kellemetlen élményként, amennyiben nem egy ellenkező nemű személy előtt kell megtennünk.

Az előző bekezdésben azt írtuk, hogy egy normális világban. A jelek szerint a nyugati, „felvilágosult” államok és a normális világ egyre inkább két, metszet nélküli halmazként kezelendő. A Breitbart írta meg, hogy a tavaly év végén csendben életbe léptetett rendőrségi iránymutatások szerint az Egyesült Királyságban a férfiből nővé „változott” transznemű rendőröknek engedélyezik a biológiailag női gyanúsítottak vetkőztetését és motozását.

Azokat a nőket, akik megpróbálják visszautasítani az ilyen vetkőztetést, úgynevezett „nem bűncselekménynek minősülő gyűlöletincidenssel” vádolják meg, ami bekerül az illető rendőrségi aktájába (hazai példával élve: az erkölcsi bizonyítványába), és bár közvetlenül nem jár következménnyel, gyakran mégis megnehezíti vagy ellehetetleníti a jövőbeli álláskeresést.

A Daily Mail beszámolója szerint az új rendőrségi irányelveket már tavaly decemberben életbe léptették, de csak most kerültek a nyilvánosság elé, köszönhetően annak, hogy egy nemrég nyugdíjba vonult tiszt kiszivárogtatta azokat.



A transzjogok fontosabbak az emberséges bánásmódnál

Korábban az Egyesült Királyságban is az volt a gyakorlat, hogy a vetkőztetéssel járó motozást az alany nemével azonos nemű rendőr végezte el. Az új irányelvek értelmében azonban,

amennyiben egy rendőr transzneműnek vallja magát, és „annak a nemnek a szerepében jelenik meg, amelyikkel azonosítja magát”, akkor engedélyezik számára, hogy vetkőztetést végezzen azon a nemen, amelyre „átváltozott”.

Az iránymutatások részletesen kitérnek arra is, hogy mi történik akkor, ha valaki visszautasítja ezt a fajta megaláztatást. Így, amennyiben az elutasítás diszkriminatív nézeteken alapul, meg kell fontolni a már említett eljárást, amely bekerül az erkölcsi bizonyítványba. Azt nem részletezi a dokumentum, hogy egészen pontosan mit tekintenek diszkriminatív nézetnek, és hogy ennek a megállapítása milyen metódusok szerint zajlik.

„Minél tovább olvastam, annál jobban megdöbbentem” – mondta Cathy Larkman főfelügyelő, aki a nyugdíjba vonulását követően hozta nyilvánosságra az új iránymutatásokat.

„Ez egy megsemmisítő csapás a nők rendőrségbe vetett bizalmára nézve”

– tette hozzá az exrendőr.

A „jobboldali” brit kormány kiszolgálja a szélsőbalos agenda akaratát

A nyugalmazott tiszt kifejtette továbbá, hogy bár az iránymutatások ötletgazdái azt állítják, hogy minderre azért van szükség, mert ily módon szeretnének befogadóak lenni, valójában „ez nem befogadó a nőkkel szemben, és egyáltalán nem tiszteli a nemüket”.

A transzgender ideológia kérdése, terjedése és annak a brit társadalomra gyakorolt hatásai az elmúlt években került előtérbe. Sokan gondolják úgy, hogy a különböző transzjogi törvények és iránymutatások célja a progresszív dogma kritikusainak kriminalizálása.


A jelenleg hatalmon lévő Konzervatív Párt (Tory) politikusai korábban azt az ígéretet tették, hogy csökkenteni fogják a „nem bűncselekménynek minősülő gyűlöletincidens” törvényi alkalmazását (egy tavalyi bírósági ítélet fényt derített az intézkedés természetére), ezzel párhuzamosan pedig az ország belügyminisztere a szólásszabadság védelmét hangsúlyozta.

A magára konzervatívként hivatkozó brit kormány azonban a jelek szerint éppen a korábbi ígéreteivel szemben cselekszik. Többek között egyre gyakrabban pártolja a transzgender ideológiát elősegítő törvényeket, ráadásul az egyik magas rangú kormánytisztviselő még a „nő” fogalmát sem volt hajlandó definiálni egy interjú során, amivel egyértelműen a keményvonalas baloldali lobbinak igyekezett a kedvében járni.

(Vdtablog.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató