2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Ismét hazudott Zelenszkij: Az orosz hadsereg egy ukrán katonai vonatot semmisített meg és nem civileket

Az orosz hadsereg megsemmisített egy ukrán katonai vonatot a Dnyipropetrovszk régió egyik vasútállomásán – jelentette a Honvédelmi Minisztérium, ezzel reagáltak Zelenszkij hazugságaira, aki azt állította, hogy civileket gyilkoltak az oroszok.

 

"A Dnyipropetrovszki régióban található csaplinei pályaudvaron egy Iskander rakéta közvetlen találata következtében az Ukrán Fegyveres Erők tartalékának több mint 200 katonája és felszerelése megsemmisült. amelyik a donbászi harci övezetbe tartott”

– áll a jelentésben.

Emellett az orosz hadsereg más katonai létesítményekre is csapást mért Ukrajna területén. Így Zaporozsjében az Iskra üzem gyártóüzemeit találták el, ahol javították a légvédelmi radarállomásokat, valamint a Migremont repülőgép-javító üzem épületeit, ahol az ukrán repülési berendezéseket helyreállították. A Hmelnyickij régióban egy rakétatámadás megsemmisítette a páncélozott járművek és többszörös kilövő rakétarendszerek javítására szolgáló objektumokat Sepetovkában.

Két újabb csapás érte a repülőtereket – az ukrán légierő három gépe megsemmisült Dnyiproban, kettő pedig Mirgorodban (Poltava régió), további három pedig súlyosan megsérült. Az ellenség vesztesége 30 fő.

Mikolajiv régió Novy Bug területén pedig rakéták találták el az ukrán Kahovka csoport parancsnoki beosztását. Ott likvidálták az ukrán fegyveres erők 64 katonáját és hét katonai felszerelést.
 
"Összesen a különleges katonai művelet kezdete óta megsemmisült: 273 repülőgép, 148 helikopter, 1808 pilóta nélküli légi jármű, 369 légvédelmi rakétarendszer, 4384 harckocsi és egyéb páncélozott harcjármű, 819 harci jármű kilövő rakétarendszer, 3340 tábori tüzérségi felszerelés és aknavető, valamint 5048 speciális katonai járművet" – zárta a Honvédelmi Minisztérium.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató