2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Bajor közmédia: Orbán az EU-s pénzeknek köszönheti a hatalmát, amúgy csak Putyin trójai falova

A szerzők szerint a magyar kormányfő feltartóztatja az oroszellenes reformokat, nacionalista, és a többi.

A bajor közmédia azt elemezgeti a maga módján, Orbán Viktor valóban Putyin trójai falova-e az EU-ban. A válasz természetesen az lesz, hogy igen. A szerzőtrió összegyűjtötte és felsorolja az összes létező sztereotípiát és vádat, ami elhangzott Orbán ellen az elmúlt években, hónapokban. Lényegében ennyi.

Szerintük a magyar vezető feltartóztatja az oroszellenes reformokat, ezért az orosz államfő helytartója Európában. Veszélyes kettős játékot űz, amivel módszeresen gyengíti az egységet. A nemzeti konzultáció példa arra, miként

igyekszik Orbán megosztani az Uniót.


Daniel Freund, a német zöldek EP-képviselője úgy értékeli, citálják,  hogy itt egy kamu népszavazásról van szó, ahol eleve adottak a válaszok, írják.

Orbán állítólagos

„nagy Moszkva-barátságát” elsősorban a sok pénz magyarázza,

írják a cikk szerzői.

Ezek szerint Orbán nem akar változtatni a jó kapcsolatokon, sőt, mi több, a viszályt saját céljai érdekében aknázza ki, a nacionalizmust gerjeszti.

Hangsúlyozzák: a határon túli magyarok nélkül elképzelhetetlen lett volna legutóbbi választási sikere, tudatosan gerjeszt  nacionalista hangulatot. „Kiderült júniusban, Trianon évfordulóján, hova vezetett mindez: a

budapesti ukrán nagykövetség előtt 400 szélsőjobbos vonult fel.


Ruhájukon az orosz Z-jelzést viselték, ezzel mutatva, hogy támogatják az agressziót” – írják. Szerintük sok szélsőséges lehetőséget lát az invázióban, hogy visszaálljon az első világháború előtti határok egy része. Nagyhatalmi ábrándjukban ezek állítólag azt vallják, hogy ha az oroszok nyernek, akkor lehetőség nyílik népszavazásra a határok ügyében.

Majd Daniel Freund megmondja...

A cikk ezt követően az orbángyűlölő Daniel Freundot idézi:

„Amikor Orbán magyarságot és az egyesítési munkát emlegeti, az nála, nem üres szólam,


nagyon is komolyan kell venni. Ez a felfogás rögzült a Fideszben is. Bizonyíték rá, hogy Nagy-Magyarország-térkép van a miniszterelnök dolgozószobájában.”

Kiemelik, hogy 2014 és 21 között Magyarország 27 milliárd eurós támogatást kapott az EU-tól. „Enélkül a pénz nélkül Orbán soha nem lett volna ennyire erős. Ám úgy tűnik, ennek immár vége, mivel a Bizottság meg akarja vonni a pénzek egy jelentős részét” – írja lelkendezve a bajor közmédia cikke. 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató