2023. február 04. - Csenge, Ráhel
EUR : 384.95
USD : 352.2
Időjárás ikon

Az FBI is részt vett a cenzúrában: Megjelent a Twitter-iratok újabb része

Elon Muskék borítják a bilit...

Pénteken megjelent az úgynevezett Twitter-iratok hatodik része, amely arról mutat be jórészt a cég korábbi vezetése idejéből származó elektronikus leveleket, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) bizonyos bejegyzések felülvizsgálatára kéri a médium tartalomfelügyeleti részlegét.

A Matt Taibbi újságíró szerkesztésében nyilvánosságra hozott újabb dokumentumok mintegy 150 üzenetváltást tartalmaznak az FBI ügynökei és a Twitter novemberben távozott tartalomszabályozási igazgatója, Yoel Roth között.

A nyomozó hatóság a megjelentekre reagálva közleményt adott ki, rámutatva: rendszeresen veszi fel a kapcsolatot magánszférában működő szereplőkkel, hogy informálja őket külföldi, káros befolyást jelentő aktorok felforgató, illetve nem közölt, fedett, vagy bűncselekményre utaló magatartásáról.

Tucker Carlson a legújabb Twitter-aktákról:

"Törvénytelen, hogy az FBI cenzúrát vezényeljen. Ez a törvényeink megsértése, és ők mégis megtették. Az FBI mélyen benne volt abban, ami a Twitteren történt, embereket üldöztek, mert azok a demokratákból gúnyt űztek"."

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató