2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Orbán Viktor: Hárommilliárd dollár állt szemben hárommillió szavazóval, és az utóbbiak győztek

Kedden jelentette be Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, hogy folytatódik a hagyomány: az elmúlt három évhez hasonlóan idén is nemzetközi sajtótájékoztatót tart Orbán Viktor. A kormányfő továbbá értékeli az elmúlt évet, stratégiai képet vázol fel a Magyarország előtt álló kihívásokról, majd a hazai és külföldi újságírók kérdéseire válaszol. Az eseményen pedig jelen lesz Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is.

A választás

A választás valódi szabadságharc volt, meg kell védeni az ország függetlenségét, mert a nemzetközi szereplők nagy súllyal vettek részt benne. 3 milliárd dollár állt szemben 3 millió szavazóval. A szavazók nyertek, és ez azért is fontos, mert így stabil, kiszámítható kormány alakult. 1990 óta csak nálunk nem volt előrehozott választás – mondja a kormányfő.

Orbán Viktor: Ez volt a rendszerváltás óta Magyarország legnehezebb éve

Megpróbálom összefoglalni, hogy kormányzati látószögből hogyan fest a 2022-es év a magyaroknak. Ez volt a rendszerváltás óta Magyarország legnehezebb éve, de rendkívüli teljesítmény nyújtott az ország.

Kovács Zoltán: Déltől kormányülés van

Nem rendhagyó, hanem megszokott, hogy Orbán Viktor részt vesz az év utolsó kormányinfóján. Déltől kormányülés van, így ez kétórás lesz.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató