2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Összecsapások törtek ki Párizs központjában a kurd kulturális központban történt lövöldözés után

Mint ismert, lövöldözés történt Párizsban december 23-án dél körül.

A török média, az EHA News jelentése szerint fegyveres támadást hajtott végre egy francia férfi az "Ahmet Kaya Kulturális Központ" közelében Párizsban, a szélsőbaloldali Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szimpatizánsai tiltakozásba kezdtek a francia-kurd állampolgár meggyilkolása miatt Párizsban és Marseille-ben, Dél-Franciaországban.

A felvételeken a PKK zászlókat és kommunista transzparenseket tartó tüntetők összecsapásba kezdtek a helyi rohamrendőrökkel.


Érdemes megjegyezni, hogy a PKK nagyon jó kapcsolatot ápol a baloldali, szélsőbaloldali csoportokkal és pártokkal Franciaországban, illetve Európában.

A 69 éves gyanúsítottat a rendőrség gyorsan őrizetbe vette. A hatóságok vizsgálják az esetleges rasszista indítékot, mert francia sajtójelentések szerint a gyanúsított francia állampolgár tavaly decemberben egy párizsi menekültközpontban karddal támadt rá két emberre. December 12-én szabadult, bírósági felügyelet alatt állt, és eltiltották a fegyvertartástól, írja a Le Parisien. A lap információi szerint a férfit már 2016-ban is összefüggésbe hozták egy emberölési kísérlettel - írják a francia, ballilberális lapok. Azok amelyek a Világbajnokság idején Le Pen támogatónak titulálták azt az autóst, aki marokkóiak csoportjába hajtott bele. Aztán az alternatív hírforrásokból tudhattuk meg, hogy a cigánytelepen vettek revansot a marokkóiak.

Persze nekik az lenne a legjobb a "szélsőjobbos" elkövetőkről szólnának a hírek...

Videók a párizsi zavargásokról:

Jina, a 39 éves kurd-iráni tüntető az AFP riporterének elmondta, hogy a párizsi lövöldözés miatti dühe elsősorban Erdoğan török elnökre irányul:

- "Ez a düh elsősorban Erdogan ellen irányul, de Franciaország ellen is, nem védtek meg minket. Franciaországot bűnrészesnek tekintjük, a 2013-as hármas gyilkosság óta nem tettek semmit ."

A franciaországi Kurd Demokratikus Tanács holnapra tüntetésre hívott össze:

- "A székházunk ellen ma késő délelőtt elkövetett terrortámadás után, amelyben három kurd aktivista meghalt, nagyszabású tüntetésre hívunk mindenkit holnap, szombaton, 12 órakor a Place de la République-on".

Tehát karácsonykor nem fognak unatkozni a francia rendőrök.

Kinek mit intézett a kormánya.,.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató