2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Szerb miniszterelnök: az ún. Koszovó, Európa utolsó gettója

Ana Brnabić szerb miniszterelnök határozottan elítélte két szerb fiú Štrpce melletti megsebesülését, és hangsúlyozta, hogy "még a szent ortodox éjszakán sincsenek biztonságban a koszovói szerbek".

Mint ismert, pénteken Koszovóban két szerb fiatalra nyitott tüzet egy albán férfi.

"Határozottan elítélem ezt az ördögi bűncselekményt, és arra kérem a nemzetközi közösséget, hogy haladéktalanul reagáljon, és állítsa bíróság elé a tetteseket. Ez egy újabb olyan szörnyű incidensek sorozatában, amelyek megmutatják, milyen súlyos körülmények között élnek a koszovói és metóhiai szerbek mindennap" – írta Ana Brnabić a Twitteren.



A miniszterelnök kijelentette: amikor a mindennapi és rendszerszintű erőszakot folyamatosan alábecsülik, akkor az illuzórikus ideiglenes vezetésből gyorsan átterjed az egész társadalomra a szélsőség, és a bűnözés az elnyomottak mindennapi életévé válik. (az úgynevezett) „Koszovó" – az utolsó európai gettó” – mondta a szerb kormányfő.

A püspök látogatása a fiataloknál:

A támadás gyanúsítottja a koszovói biztonsági erők egyik tagja

A támadás gyanúsítottja a koszovói biztonsági erők tagja – erősítette meg a pristinai ideiglenes intézmények védelmi minisztere, Armend Mehaj.

"Most arról értesültem, hogy a koszovói biztonsági erők egyik tagja, A. K. (33 éves) érintett a Štrpce-ben történt ügyben. Az üggyel a biztonsági és igazságügyi hatóságok foglalkoznak. a védelmi és biztonsági minisztériumban hatályos rendeleteink és törvényeink alapján” – írta Mehaj a Facebookon .

Mehaj legmélyebb sajnálatát fejezte ki a Štrpacban történtek miatt.

"Mihamarabbi felépülést kívánok a sérülteknek. Az ilyen esetek elszigeteltek, de ilyenek nem történhetnek meg. A védelmi minisztérium és a koszovói biztonsági erők továbbra is elkötelezettek állampolgáraink szolgálatában, megkülönböztetés nélkül" - mondta Mehaj.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató