2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Hollik a legfőbb ügyészhez és a pénzügyminiszterhez fordult Karácsony pénzmosási botránya miatt

Hollik István írásbeli kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez és a pénzügyminiszterhez Karácsony Gergely „pénzmosási botrányával” kapcsolatban – írja az állami hírügynökség.

A Fidesz kommunikációs igazgatója Facebook-oldalán pénteken úgy fogalmazott: „tettem ezt azért, mert az ügy és a főpolgármester hányaveti válasza minimum gyanút keltő”. A titkosítás alól feloldott összefoglaló jelentést mindenki olvashatta. Ez alapján számos kérdés felmerül, de a dollárbaloldal azóta sem tud, és nem akar egyértelmű választ adni! – írta Hollik István.

Gondoljunk csak bele: életszerű-e az, hogy Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti kampányát segítő egyesület számlájára több mint 457 milliót tesznek fel készpénzben, miután Karácsony Gergely visszalépett? Hihető-e az egész balhé a pénzmosás gyanúja nélkül, ha tisztázzuk: az április 3-i választás után 126 milliónyi készpénzt tesznek fel a számlára +kampányolni+?” – fogalmazott a kormánypárti politikus.

Ráadásul a készpénzes befizetések 13 alkalommal haladták meg a tízmillió forintos értékhatárt, ezen belül pedig 5 alkalommal az ötvenmillió forintot is. Arról nem is beszélve, hogy a készpénz nagyobb része külföldi valutában volt. Ezek bizony felvetik a pénzmosás gyanúját – írta.

Éppen ezért írásbeli kérdéssel fordultam a Legfőbb Ügyészhez és a Pénzügyminiszterhez! Mellébeszélés és gyermekded mesék helyett, amiket a dollárbaloldal előad, ideje tisztán látnunk! ­– fogalmazott Hollik István.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató