2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Karácsony megígérte: "Lesz főpolgármester-jelölti vita májusban"

A főpolgármester azt szeretné, hogy Vitézy Dávid és Szentkirályi Alexandra tartson előválasztást.

A hét elején Vitézy Dávid bejelentette, hogy ő is elindul a budapesti főpolgármester-választáson. Az egyik első dolga volt, hogy vitára invitálja a többi főpolgármester-jelöltet. Ezzel kapcsolatban Karácsony Gergely főpolgármesterrel kisebb vitába bocsátkozott a közösségi oldalaikon.

Karácsony Gergely először mondvacsinált ürüggyel akart kibújni a vita alól. Arra hivatkozva hárította el a kezdeményezést, hogy amíg Szentkirályi Alexandra vagy Vitézy Dávid vissza nem lép, addig ő nem szeretne vitára kiállni.

Sajnálom, hogy Karácsony Gergely főpolgármester lehetetlen feltételeket támasztva próbál jó előre kibújni a főpolgármester-jelölti vita lehetősége elől

– írta reakcióként Vitézy Dávid.

Erre szombat reggel válaszolt Karácsony Gergely. Posztjában azt írja, hogy „a vita a választási kampányban nem lehetőség, hanem kötelesség”. A főpolgármester hozzátette: lesz főpolgármester-jelölti vita májusban.

Nekem teljesen mindegy, hány jelölttel kell vitáznom, de szolgálná a tiszta kampányt, ha kiderülne addig, ki is a Fidesz igazi jelöltje – írta Karácsony Gergely.

Majd azt javasolta, hogy legyen előválasztás Szentkirályi Alexandra és Vitézy Dávid között.

Nem sokkal később Vitézy Dávid válasza is megérkezett. A közlekedési szakember örül neki, hogy jobb belátásra bírta Karácsony Gergelyt, és most már hajlandó a főpolgármester-jelölti vitára. Ugyanakkor megjegyezte:

Rutinosan közlekedem villamossal, nem félek attól, hogy elütnének, de mégsem indulok sem jobb-, sem baloldali előválasztáson.

Vitézy Dávid ezzel Karácsony Gergelynek arra a nyilatkozatára utalt, amikor 2021 októberében az előválasztás első fordulója után azt mondta, hogy csak akkor lépne vissza, ha elütné egy villamos. Mint ismert, ezt követően Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató