2024. június 20. - Rafael
EUR : 395.57
USD : 368.31
Időjárás ikon32°22°

Kiemelték a vízből a verőcei tragédiában szétszakított motorcsónakot

Több képet is közzétett a Facebook-oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság a verőcei hajótragédiáról. Több képen először látható az a motorcsónak, amelyen nyolcan utaztak. Emellett egy olyan képet is megosztottak, amelyen közelről látható a szállodahajó eleje, amin látszódnak az ütközés nyomai.

Mint ismert, szombat este súlyos hajóbaleset történt a Dunán Verőcénél. Egy motorcsónak ütközött egy svájci szállodahajóval.

A rendőrök először egy vérző fejű férfit találtak Verőce térségében, a Dunához közel, a 12-es főúton. Ekkor gyorsan kiderült, hogy hajóbaleset áldozata lett.

Később kiderült, az is, hogy a hajóban 8 fiatal ült. A férfi, akit az úton találtak meg, kiúszott, miután egy motorcsónak és egy szállodahajó ütközött össze.

Egy fiatalember és egy fiatal nő holttestét órákkal később találták meg, jelenleg 5 embert - három férfit, és két nőt - még mindig óriási erőkkel keresnek. Az M1 információ szerint a keresés valamivel több mint 20 kilométeren zajlik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a verőcei hajótragédiáról újabb képeket osztott meg. Ezeken a csúnyán összetört motorcsónak látható, de egy olyan képet is megosztottak, amelyen közelről látható a szállodahajó eleje, amin látszódnak az ütközés nyomai. A rendőrség azt is közölte, hogy a szemle tart mindkét hajónál.

A bejegyzés azzal zárul, hogy vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt nyomoznak, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a hivatalos Facebook-oldalán fontos kérést  fogalmazott meg.

Azt kérik, hogy a Dunán és a part közelében lévő emberektől, sportolóktól, horgászoktól, kirándulóktól, hogy amennyiben bármit észrevesznek a vízben, vagy akár a parton, ami összefüggésbe hozható a tegnap éjszakai balesettel (amikor egy motorcsónak és egy szállodahajó ütközött össze), vagy bármit tudnak a hajókatasztrófával kapcsolatban hívják a 112-es segélyhívó számot!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató