2024. június 16. - Jusztin
EUR : 397.66
USD : 371.92
Időjárás ikon24°18°

Dobrev kijött az ügyészségről és azt üzente Sulyok Tamásnak, pereljen, áll elébe

Dobrev Klára szerdán tett bejelentést arról, hogy az általuk megismert dokumentumok szerint az államfő évtizedekkel ezelőtt termőföld-adásvételről szóló zsebszerződések elkészültében működött közre. Csütörtökön a DK politikusa a bizonyítéknak nevezett papírokat leadta az ügyészségnek és sajtótájékoztatót tartott.

Ahogyan azt előző napi sajtótájékoztatóján ígérte, Dobrev Klára csütörtökön átadta az ügyészségnek azokat a dokumentumokat, amelyeket állítása szerint igazolják, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök ügyvédként korábban magyar termőföldeket játszott külföldi kézre.

“Nem tartott sokáig, nem beszélgetni jöttünk” – jött ki az ügyészség épületéből Dobrev és bejelentette a sajtó képviselői előtt, hogy átadta a dokumentumokat Polt Péter hivatalának. A politikus azt mondta, törvénytisztelő állampolgárként kötelességének érezte benyújtani az iratokat, eljárást ugyanis kizárólag a legfőbb ügyész indíthat a hatályos törvények értelmében.

Az, hogy Polt Péter ezekkel a dokumentumokkal mit kezd, az semmit nem változtat azon a tényen, hogy Sulyok Tamás bűncselekményeket követett el – mondta csütörtökön Dobrev Klára és hozzátette, a sajtó is megkapja a benyújtott dokumentumokat.

"Sulyok Tamás pereljen be, hajrá, állok elébe!”

– mondta Dobrev, és újabb sajtótájékoztatót jelentett be, ahol az államfő ügyének büntetőjogi aspektusait tervezi bemutatni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató