2024. június 22. - Paulina
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon27°21°

Budai Gyula: az ellenzék kifizetőhelyként használja a budapesti kerületeket

A budapesti kerületeket az ellenzék kifizetőhelyként használja – jelentette ki Budai Gyula (Fidesz) országgyűlési képviselő az M1 aktuális csatornán pénteken.

A politikus szerint “fiktív szerződésekből, számlagyárakból, megnyert beruházásokból történő visszaosztásokból” tartják fent az ellenzéki pártok klientúráját.

Úgy fogalmazott, hogy “Karácsony Gergelyék a Lánchíd felújításánál másfél milliárd forintot loptak el”, és a kerületekben kisebb, több százmillió forintos tételekben ugyanez történik. Budai Gyula szerint Trippon Norbertnek, Újpest alpolgármesterének és DK-s polgármesterjelöltjének házfelújítása egy “szövevényes korrupciós ügynek az eleje”.

Az ügy részleteit ismertetve azt mondta: az ellenzéki alpolgármester felesége jelentős mennyiségű fiktív számlát vásárolt a Motingatlan Kft.-től házuk felújításához.

Majd a családi ház felújítását egy másik cég, a Szín-Ker Építő Kft. végezte el – tette hozzá.

A Szín-Ker Építő Kft. a lakásfelújítással egy időben csaknem 300 millió forintos tendert nyert el az Újpesti Városgondnokság Kft.-től, a szerződést Trippon Norbert írta alá – emelte ki a politikus. Arra is felhívta a figyelmet: időközben a sajtóban megjelent a Motingatlan Kft. ügyvezetőjének “beismerő vallomása”, amely szerint a Szín-Kert Kft.-től keresték meg, hogy fiktív számlákat adjon át Trippon Norbert feleségének. Az is kiderült, hogy a fiktív számlák ellenértékét Trippon Norbert a saját számlájáról utalta el – tette hozzá.

Sajtóhírek szerint a Szín-Ker Kft. más DK-s vezetésű kerületeknél is jelentős beruházásokat nyert el azzal, hogy a beruházások összegéből politikusoknak kell visszajuttatnia pénzt

– mondta Budai Gyula.

Közölte, hogy az ügyben büntetőfeljentést tett az ügyészségen. Hozzátette, arról tájékoztatták a hatóságok, hogy a feljelentését átteszik a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, ahol már eljárás folyik a fiktív számlákat kibocsátó cég és a Szín-Ker Kft. ellen.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató