Vadhajtások

Weidel: a német nők már nem mernek az utcára kimenni

Alice Weidel, az Alternatíva Németországnak (AfD) párt társelnöke továbbra is erősen bírálja Angela Merkel migrációs politikáját. Elmondása szerint a német közéletre is óriási hatással vannak a beözönlő migránsok, akik veszélyt jelentenek a német emberekre is – írja a 888.hu.

A nők és a lányok már nem mernek egyedül sétálni az utcákon, mert félnek az állítólagosan védelmet keresők támadásaitól”

– jelentette ki a Bundestag legnagyobb ellenzéki pártjának számító AfD társelnök-frakcióvezetője.

A közösségi oldalon is számos támogató hozzászólást kapott a politikusnő beszéde, a hozzászólók megköszönték az AfD társelnökének, hogy kiáll a német emberek érdeke mellett.

Merkelt látszólag nem igazán hatotta meg Weidel beszéde, a német parlamentben továbbra is a migrációs paktum rendkívüli fontosságáról beszélt.

A bevándorlást nemzetközileg kell megoldanunk. Egy ország sem tud egyedül megbirkózni vele”

– reagált Weidel szavaira Angela Merkel.

Az ENSZ által támogatott, a “biztonságos és rendezett” migrációra vonatkozó nemzetközi megállapodást előmozdító paktumot formálisan december 11-12-én hagyják jóvá Marokkóban. A közelgő megállapodás azonban megosztja az országokat: Magyarországon kívül Ausztria, az Egyesült Államok, Izrael és számos más állam utasította már el a paktumot.

A Bundestag legutóbbi vitája azután robban ki, miután Angela Merkel kijelentette, hogy

szerinte az ENSZ tervezett globális migrációs csomagja és menekültügyi megállapodása megfelel Németország nemzeti érdekének.

A kormányfő szerdán a szövetségi parlament költségvetési vitájában kiemelte, hogy a két megállapodásról folytatott tárgyalásokon hangsúlyt helyeztek arra, hogy érintetlen maradjon a nemzeti szuverenitás és a törvényalkotás, és mindenütt javuljanak a menekültek és a gazdasági bevándorlók életfeltételei, mert ezt parancsolja a német nemzeti érdek.

Weidel mellett más politikus is bírálja Merkel nyitott határok politikáját. A leköszönő CDU-elnök lehetséges utódja, Jens Spahn szerint a politikusok nem gondoskodtak a tervezett megállapodásról szóló nyilvános vitáról, így az emberekben „az az érzés keletkezett, hogy el akarnak titkolni valamit”, és a csomag valójában hátrányos helyzetbe hozná Németországot.

Forrás: 888.hu