2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Megint kerülik a munkát a roncsok - kivonult az ellenzék a Parlamentből

Sajtótájékoztatót tartott ma az ellenzéki pártok képviselői – az Országgyűlés plenáris ülésével egyidőben –az általuk túl démonizált rabszolgatörvény kapcsán. Az esemény után a roncsok a nyugdíjfolyósítóhoz vonulnak, hogy ott helyben tiltakozzanak a "dolgozók tízezreit sújtó szabályozás ellen".

"Kurvaerőskép" Bangóné (MSZP) elmondta, hogy ismét tiltakozni fognak a túlóratörvény ellen. Ahogy tették két héttel ezelőtt most is ott hagyják a Parlamentet és az Árpád hídnál lévő nyugdíjfolyósítóhoz mennek.

A DK-s Arató Gergely szerint az alkotmánybírósághoz fognak fordulni a köztisztviselőket sújtó rabszolgatörvény ügyében is, tekintve, hogy nem tartják a magyar alaptörvénnyel összeegyeztethetőnek annak tartalmát.

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselőjét idézzük:

Orbán viktor és kormánya magasról tesz az ellenzékre, magasról tesz az országgyűlési munkára, semmibe veszik a választókat, rabszolgává tették a magyar munkavállalókat, és most már az állami dolgozókat is ki akarják zsigerelni.

BilisBerni független országgyűlési képviselő emlékeztetett, a közszolgálati rabszolgatörvény 40.000 embert érint, és kifejezetten a dolgozó nőket sújtja. Mint mondta, a szférában a dolgozók nyolcvan százaléka nő, a nyugdíjfolyósítóban pedig a dolgozók több, mint kilencven százaléka nő.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató