Vadhajtások

A magyargyűlölő Slovan játékosával készül a magyar válogatott a tótok ellen

Az év mérkőzésére készülő magyar válogatottban ott lesz a fiatal Szoboszlai is, de helyet kapott a Slovan színeiben játszó, a Dunaszerdahely elleni győzelmet ünneplő Holman is.

„Szétvertük a magyarokat!“ – üvöltötték a Slovan öltözőjében

A Cipruson futballozó és a címeres mezt legutóbb 2017-ben viselő Balogh Norbert és abszolút újoncként a Salzburg 18 éves középpályása, Szoboszlai Dominik is meghívót kapott a Szlovákia és a Horvátország elleni Eb-selejtező mérkőzésre készülő magyar válogatottba.

Mint ismeretes, a magyar válogatott március 21-én Szlovákiában kezdi meg a jövő évi kontinensbajnokság selejtezőit, majd három nappal később a Groupama Arénában a világbajnoki ezüstérmes horvát csapatot fogadja.

Holman Dávid – a pozsonyi Slovan játékosa

Annyi tűnt biztosnak Marco Rossi kerethirdetése előtt, hogy a korábbi alapemberek közül Sallai Roland és Fiola Attila sérülés miatt biztosan nem állhat a kapitány rendelkezésére.

Az olasz szakember kiválasztottjainak névsora mostanra ismertté, de az MLSZ két meghívott nevét már korábban bejelentette: e szerint a visszatérő Balogh Norbert mellett az egyik legnagyobb magyar tehetségnek tartott, 18 éves Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg) ott lesz majd a keretben.

– Valójában mindkettejük esetében csak a megfelelő pillanatra vártam. Norbert az utóbbi időben rendszeresen játszik és a teljesítménye is indokolja azt, hogy a keret tagja legyen. Dominikról is elmondtam már, hogy tehetsége megkérdőjelezhetetlen, azonban a megfelelő pillanatban kell majd neki lehetőséget adni. Ez most jött el, hiszen már a Salzburg keretével készül, amely nagyon modern és agresszív focit játszik, amihez viszont nagyon kemény edzésmunkára van szükség, így a fiatal játékos nagyon jó állapotban van – mondta Marco Rossi meghívásuk kapcsán az mlsz.hu-nak.

Forrás: Csakfoci.hu