2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Szívós szemű Márta helyét Bundás Andi veszi át a honvédelmi bizottságban

Ha lezárul a jobbikos Varga-Damm Andrea nemzetbiztonsági átvilágítása, ő léphet az LMP-s Demeter Márta alelnöki posztjára a honvédelmi bizottságban, a Jobbik ugyanis elcserél két bizottsági alelnöki helyet. Demeternek azért kell távoznia a honvédelmi bizottságból, mert nem ment át a nemzetbiztonsági átvilágításon.
Egy Jobbik-LMP helycserének köszönhetően a jobbikos Varga-Damm Andreát delegálják az LMP-s Demeter Márta helyére, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöki posztjára – értesült az Azonnali. Mint ismert, Demetert azt követően fosztották meg bizottsági tagságától, hogy nem ment át a nemzetbiztonsági átvilágításon. Utóbbit pedig azért kezdeményezte Kövér László házelnök, mert az LMP-s képviselő azt állította, Orbán Viktor miniszterelnök lánya utazott egy honvédelmi repülőn. Ám kiderült, hogy a képviselő egy névegyezésnek ült fel: a Honvédelmi Minisztérium közlése szerint valójában egy ENSZ-misszióban résztvevő katonának a kormányfő lányával megegyező nevű kislánya utazott a gépen.
Varga-Damm Andrea azt nyilatkozta az Azonnalinak hétfőn:
a poszt betöltéséhez szükséges nemzetbiztonsági átvilágítását megkezdték, amint ez lezárul, valóban ő lép majd Demeter helyére a honvédelmi bizottságban. Azt is elárulta a lapnak, hogy őt delegálják a NATO Parlamenti Közgyűlésébe is, utóbbi poszt azért üresedett meg, mert a jobbikos Staudt Gábor visszaadta mandátumát. Varga-Damm elmondta, azért nem LMP-s politikust delegál a párt a honvédelmi bizottságba, mert az LMP és a Jobbik bizottsági helyet cseréltek.
Miután az LMP nem tudott Mártika helyett minőséget küldeni a honvédelmi bizottságba, mi meg tudunk az én személyemben, mert voltam miniszteri főtanácsadó 2010-től a honvédelmi minisztériumban, ezért a törvényalkotási bizottság alelnökségét átadtuk az LMP-nek, ők meg a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnökségét átadták a Jobbiknak
– mondta Varga-Damm. Hozátette: Demeter Márta is szívesen bízta rá ezt a posztot, mert tudja, hogy ő ezen a területen mennyit dolgozott. A törvényalkotási bizottság alelnökségét pedig Demeter kapja meg. Utóbbi pozíció akkor vált szabaddá, mikor a jobbikos Hegedűs Lórántné bejelentette: kilép a Jobbik frakciójából és a pártból is.
Forrás: Pestisrácok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató