2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

A Der Spiegel újságírója a tömeggyilkos Breivikhez és Tarranthoz hasonlítja Orbán Viktort

Keno Verseck, a Der Spiegel című német magazin Magyarországról rendszeresen beszámoló szerzője legutóbbi eszmefuttatásában Anders Breivik norvég és Brenton Tarrant ausztrál tömeggyilkoshoz hasonlította Orbán Viktor miniszterelnököt. – Orbán Viktor megígérte, hogy nem folytat többé EU-ellenes kampányt, de máris a brüsszeli bürokratákat vádolja azzal, hogy Európa iszlamizációját tervezik – olvasható a magazin internetes oldalán vasárnap este megjelent írásban.

Keno Verseck szerint a migránsvízumokról vagy a migránsbankkártyákról szóló „összeesküvés-elméleteket” általában szélsőjobboldali politikusok, illetve jobboldali terroristák terjesztik. A cikk említést tesz arról, hogy a magyar kormánynak e felhívásai, illetve a Jean-Claude Jun­ckert, az Európai Bizottság elnökét ábrázoló plakátjai miatt az Európai Néppárt nemrég felfüggesztette a Fidesz tagságát. A Der Spiegel szerint a kormány hétpontos bevándorlásellenes programjának egyes tételeit is hamis feltételezésekre alapozza, illetve azok torzításokat tartalmaznak.

Verseck – aki az 1990-es években Magyarországon élt – rendszeresen támadja az Orbán-kormányt, főleg annak migrációs politikája miatt. A Der Spiegel mellett számos alkalommal publikált a Soros György által finanszírozott Amnesty International honlapján, illetve a jogvédő szervezet lapjában. 2016. januárban például Segíteni, nem gyűlölködni című írásában a szintén Soros György által támogatott, a bevándorlást pozitívumnak tartó MigSzolt népszerűsítette. Ebben a cikkben a magyar választókat is sértegette, mondván

„a magyarok döntő többsége egyetért a kormány idegengyűlölő menekültpolitikájával”.

Az újságíró korábban más témában, de hasonló stílusban becsmérelte a magyarokat, amikor 2012 január­jában a németországi Amnesty International honlapján azt írta, hogy

„a cigányellenességről a népesség nagy részé­ben konszenzus van, amelyet a politikusok és hatalmat gyakorlók legitimálnak”.

Egy másik, 2019. márciusi cikkében, amely a svájci Amnesty honlapján jelent meg, szintén védelmébe vette a Soros György által finanszírozott bevándorláspárti nem kormányzati szervezeteket (NGO-kat).

„Mióta Orbán Viktor 2014 nyarán meghirdette az illiberális állam kiépítését, a kormány szisztematikusan szembemegy a civilekkel, aktivistákkal és NGO-kkal”

– olvasható. Keno Verseck a migrá­ciós válság kezdete óta kampányt folytat Magyarország ellen, 2015-ben például Guantánamóhoz hasonlította a röszkei tábort. Az Egy német álom című cikkében pedig arról írt, hogy pozitívan kell hozzáállni a bevándorláshoz; Németországból egy új olvasztótégely lehet, mint amilyen az Egyesült Államok.

[caption id="attachment_22790" align="alignnone" width="728"] Keno Verseck[/caption]

Keno Verseck egyébként tavaly szep­temberben arról írt, hogy Németországról hamis képet fest a magyar kormányt támogató média, majd a lap három hónappal később beismerte, hogy Claas Relotius, a magazin többszörös díjnyertes szerkesztő-riportere számos cikkéhez kitalálta a helyszíneket, a riportalanyokat, vagyis híreket hamisított.

Forrás: Magyarnemzet.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató