Vadhajtások

Salvini újabb sikere: drasztikusan csökken a bűncselekmények száma Olaszországban

A statisztikák szerint az idei év első hónapjaiban – a tavalyi adatokhoz viszonyítva – 15 százalékkal csökkent az elkövetett bűncselekmények száma. Az olasz lapok szerint Luigi Di Maio, az Öt Csillag Mozgalom vezetője hiába mondta Salvininek, hogy a bevándorlás helyett foglalkozzon inkább a maffiával, a bevándorlásellenes belügyminiszter intézkedései sikeresek voltak.

Az Il Giornale olasz napilap ismertette a legfrissebb rendőrségi statisztikákat, melyek azt mutatják, hogy Matteo Salvini belügyminisztersége alatt drasztikusan csökkent a bűncselekmények száma. A portál külön kitér a gyilkosságokra és a gyilkossági kísérletekre, előbbiek egy év alatt 12,2, míg utóbbiak száma 16,2 százalékkal csökkent.

Szembetűnő, hogy míg régen rengeteg szexuális erőszak és bántalmazás történt, ezek száma mostanra egyre alacsonyabb, harmadával csökkent a regisztrált esetek száma; és rablásokból is egyre kevesebb történik, 20,9 százalékos csökkenésről számoltak be.

A napokban Luigi Di Maio, az Öt Csillag Mozgalom vezetője azzal próbálta meg Salvinit besározni, hogy többet foglalkozik a bevándorlással, mint a maffiaellenes harccal. A bevándorlásellenes belügyminiszter erre reagálva hozta nyilvánosságra a bűnözési statisztikákat. A nápolyi maffiával, a Camorrával kapcsolatban Salvini elmondta, hogy az egy „randa fenevad”, és több időre van szükség ahhoz, hogy azt véglegesen legyőzzék. A belügyminiszter leszögezte, hogy elkötelezett amellett, hogy a maffia tagjait, a gyilkosokat, a dílereket és a bűnözőket en bloc le kell tartóztatni, azonban ehhez több rendőrre, valamint több időre van szükség.

Forrás: 888.hu