2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Antifasiszták csaptak össze rendőrökkel Bolognában

Összecsapások voltak Bolognában antifasiszta tüntetők és rendőrök között. Az észak-olasz város hagyományosan a baloldali erők egyik központja Olaszországban, ide hirdetett meg gyűlést egy radikálisnak mondott, jobboldali szervezet. Emiatt vonultak utcára az antifasiszta ellentüntetők, akik végül összetűzésbe kerültek a rendőrökkel – hangzott el az M1 Híradójában.

Bolognában csaknem 1500 antifasiszta tüntető vonult az utcákra hétfő este, hogy az Új Erő nevű radikális párt gyűlése ellen tiltakozzanak, amit a közelben tartottak. A rendezvényt 200 rendőr biztosította.

A demonstrálók menet közben azt skandálták, hogy szabadítsák meg a várost a fasisztáktól, és hogy „Bologna antifasiszta”, ez utóbbit transzparenseikre is felírták. A tüntetés eleinte viszonylag békésen zajlott. Amikor azonban a tiltakozók elérték az Új Erő gyűlését biztosító rendőrségi kordont, elszabadultak az indulatok.

Volt aki a földön fekve tiltakozott, majd lökdösődni kezdett az egyik rendőrrel. Aztán a baloldali tüntetők közül többen megpróbálták áttörni a kordont. Füstbombákkal, petárdákkal, és üvegekkel dobálták a rendőröket. 

https://youtu.be/lOfCsbmJq0c

A rohamrendőrök és a biztonsági erők gumibotokkal és vízágyúval oszlatták az erőszakos tüntetőket, és megpróbálták visszaszorítani őket. Az egyenruhásoknak végül sikerült feloszlatnia a tömeget. 

Később volt még egy másik incidens is a városban hétfőn este. Két robbanás is történt. Az egyik bombát a rendőrség épülete előtt hozták működésbe, a másikat odabent, az udvaron. Nem sérült meg senki és anyagi kár sem keletkezett. Azt egyelőre nem tudni, hogy van-e köze egymáshoz a zavargásoknak és a robbantásoknak.

Forrás: Hirado.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató