2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Macron újabb botránya - lemondott a környezetvédelmi minisztere

Lemondott kedden a francia környezetvédelmi miniszter, miután állítólagos luxuskiadásairól a Mediapart oknyomozó portál tényfeltáró cikksorozatot közölt. A francia oknyomozó portál szerint Francois de Rugy a nemzetgyűlés elnökeként 2017-ben és 2018-ban állami pénzen luxus magánvacsorákat szervezett a hivatalában.[caption id="attachment_31253" align="alignnone" width="1024"] Homár és drága pezsgők közpénzen - Francois de Rugy-nak le kellett mondania[/caption]   Francois de Rugy Facebookon jelentette be távozását:
A támadások és a médialincselés, amelynek családom ki van téve, oda vezetett, hogy hátralépjek. A védelmem érdekében szükséges erőfeszítések miatt nem tudom nyugodtan és hatékonyan ellátni azt a feladatot, amellyel a köztársasági elnök és a miniszterelnök megbízott.
A francia miniszter hozzátette, hogy rágalmazás miatt feljelenti az oknyomozó portált. Egy év alatt ő a második környezetvédelmi miniszter, aki lemond, elődje, Nicolas Hulot tavaly augusztusban amiatt mondott le, hogy az ország lassan halad környezetvédelmi céljai elérésében.Forrás: MTI Megjelentek az első mémek is Rugy-ról:"A homár megöl"
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató