2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Kirekesztették a Pride aktivistát a harcostársai

Krasznahorkai Emma a legnagyobb közösségi oldalon osztotta meg bánatát.

Nagyon fájdalmasan érintett az, hogy engem, egy leszbikus nőt kiszorítottatok a Budapest Pride-ból.

- a kollégái kiközösítették őt, derül ki az írásából...

[caption id="attachment_41484" align="alignnone" width="755"] Krasznahorkai a jobbon[/caption]

Az LMBTQXPWGBVKSF szervezet tagja az alábbi búcsúlevelet írta meg:

Kedves Pride Szervezők!

Az elmúlt 3 évben főszervezőként - és előtte 3 évig aktivistaként - részt vettem a Pride Felvonulás létrehozásában.Mint kiderült, idéntől már nem tűritek meg a Pride ideológiai elképzeléseitől eltérő nézeteimet, így búcsúznom kell a menetkíséret-biztosítás szervezésétől. Egy posztomra (https://www.facebook.com/emma.krasznahorkai/posts/10206211749650889), illetve „csetes és nem csetes megnyilvánulásaimra” hivatkozva tudomásomra hoztátok, hogy nem szeretnétek velem együtt dolgozni a jövőben.

Nagyon fájdalmasan érintett az, hogy engem, egy leszbikus nőt kiszorítottatok a Budapest Pride-ból. 6 évig dolgoztam veletek, mindig nyíltan vállaltam a baloldaliságomat, feminizmusomat, transzkritikusságomat, és most váratlanul ez lett a hivatkozási alap a kirekesztésemre. Véleményem szerint a Pride arról szól, hogy különbözőek és sokfélék vagyunk, máshogy állunk kérdésekhez. A transzkritikus álláspont nem jelenti azt, hogy elutasítom a transz embereket, úgyhogy nem tudok mást feltételezni, mint hogy a döntésetek mögött személyes bosszú állhatott.

Szomorú vagyok, mert nagyon szerettem a Pride biztosításának szervezését, fontosnak tartottam és nagyon izgalmas szakmai feladat volt. Megnyugtat, hogy Karácsony Gergő nyert, különben szorongásokkal telve nézném az élő közvetítést, de így kevésbé fogok aggódni a felvonulókért és menetkísérőkért aznap.

Őszintén kívánok nektek további sikeres önkéntesmunkát, Emma

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató