Vadhajtások

A hazaáruló Cseh Katalin kiakadt, mert mindenki lehazaárulózza

Elég a hazaárulózásból!

– fakadt ki a Facebookon a Momentum hazaárulója.

Szerintem éppen a Fidesz az, ami a magyar nemzet érdeke ellen politizál.

„Olyan sokszor kapom meg más Momentumos politikusokkal együtt a hazaárulás vádját, mikor kiállok jogállamiságért, demokráciáért, Magyarországért, vagy éppen Európáért, hogy azt hiszem ideje tiszta vizet önteni a pohárba.

Senkinek nincs joga arra, hogy egyoldalúan eldöntse, ki cselekszik a magyar nemzet nevében és ki nem. Minden magyar állampolgárnak, legyen az kormánypárti vagy ellenzéki, egyformán joga van arra, hogy maga döntse el, mit tekint a magyar nemzet, a magyar emberek érdekének.

Európai parlamenti mandátumomat nem a lottón nyertem: több százezer magyar állampolgár bizalmából lettem képviselő, akik azt várják tőlem, hogy a Momentum programját képviseljem Brüsszelben és Strasbourgban. Hogy egy erősebb Európáért és szorosabb integrációért dolgozzak. Hogy új, más pártok által méltatlanul elhanyagolt témákat karoljak fel a klímaváltozás ügyétől az euróbevezetésen át az európai uniós támogatások felelősebb elköltéséig. És tudom, hogy támogatóink, sok millió magyar emberhez hasonlóan azt gondolják, a magyar nemzet érdeke pontosan az, hogy felhívjuk a magyar és a világ közvéleményének figyelmét arra, hogy mit művel Magyarországon a Fidesz.

Mert szerintem éppen a Fidesz az, ami a magyar nemzet érdeke ellen politizál. Vajon a nemzeti érdek képviselete egy világszínvonalú egyetem működésének ellehetetlenítése mondvacsinált okokkal, zavaros hazudozásokkal tarkítva? A nemzeti érdek képviselete, hogy Magyarország keleti diktátorok átjáróházává, második otthonává kezd válni? Hogy nagyobb a kitettségünk az orosz és kínai titkosszolgálati befolyásnak, mint valaha? Hogy gyanús, átláthatatlan üzleti szerződések tucatjai születnek?”