2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Bajság Németországban: az Audi 7500 embert tesz az utcára

Az Audi VW leányvállalata továbbra is a dízelbotrány következményeivel küzd, és a lassú gazdasági mutatókkal.  Most a társaság 9500 munkahelyet akar megszüntetni Németország területén. Cserébe 2000 új munkahely jön létre, amiről a Welt.de számolt be.

2025-re a VW leányvállalata 9500 munkahelyet fog megszüntetni, de cserébe 2000 munkahely jelenik meg olyan területeken, mint például az elektromos mobilitás és a digitalizálás, amit maga a vállalat jelentett be kedden.

A döntés az Audi és az üzemi tanács között egy megállapodás eredményeként jött létre. A munkahelyek csökkentésének társadalmilag elfogadhatónak kell lennie, és szakszerűnek illetve eredményt hozónak  - állítják a szakembereik.

Az Ingolstadtban és a Neckarsulmban található Audi többi alkalmazottjának foglalkoztatási garanciáját 2025-ről 2029-re meghosszabbítják. Az Audi és az üzemi tanács már régóta tárgyaltak a nyomás alatt álló vállalat "Jövőbeli Paktumáról".

Az utóbbi időben megvitatták az Ingolstadt és Neckarsulm üzem kapacitásainak csökkentését is. November elején az Audi szóvivője elmondta:

„Egyebek mellett a kapacitások összehangolásáról van szó, hogy az erőművek összességében jövedelmezőek és gazdaságilag rugalmasak legyenek.”

Németországban,  Ingolstadtban és Neckarsulmban található német gyárban körülbelül 61 000 embernek biztosít munkát az Audi.  

Vadhajtások.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató