Vadhajtások

Összeomlott a féreg Hadházy: Úgy tűnik, Orbán Viktor megkapja, amit akar

Az LMP korábbi társelnöke csalódottságát fejezte ki, amiért a főváros tárgyalópartnerként kezeli a kormányt az atlétikai vb ügyében.

Kevés egyértelműbb jelképe van a mostani, korrupt rendszernek, mint a stadionok” – kezdi eszmefuttatását Hadházy Ákos a HVG-n. A politikus csalódottságának adott hangot, amiért az atlétikai vb megrendezése és ezzel együtt az atlétikai stadion megépítésének kérdése egyáltalán még az asztalon szerepel. Hozzáteszi, hogy az atlétikai vb megrendezéséről szóló népszavazási kezdeményezést  Kassai Dániellel együtt, már jóval október 13. előtt benyújtották.

Az LMP korábbi társelnöke úgy fogalmaz: „Október 13. után viszont azt hittük, a népszavazás le is kerül a napirendről, hiszen az ellenzéki pártok világos ígéretet tettek a stadionépítések leállítására; a választás után pedig még Orbán Viktor is azt mondta, ha a főváros nem akar stadiont, nem lesz stadion. Mostanra ez már egyáltalán nem egyértelmű. De miért?”

A költőinek tűnő kérdést Hadházy rögtön két másik kérdéssel válaszolja meg. A politikus azon elmélkedik, hogy „szabad-e, illetve érdemes-e szervezett bűnözőkkel tárgyalni, még akkor is, ha azok kormányon vannak”; illetve, hogy le kell-e mondaniuk érveikről csak azért, mert félnek a kormány propagandagépezetének úthengerétől? A politikus saját maga által feltett kérdéseire „nemmel” válaszol.

Hadházy úgy vélekedik, hogy a főváros vezetése azzal, hogy érdemi tárgyalásokat folytatott a kormánnyal az atlétikai vb ügyében, lényegében elismerte az Orbán-kormányt „komoly, kormányképes erőnek”. A napjainkban független képviselőként tevékenykedő Hadházy szerint ez nem így van. Úgy fogalmaz: „kormányzás helyett csak permanens, undorító kampány folyik”.

Forrás: Mandiner