2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Norvégia: 4 muszlim megvert és kirabolt egy keresztény férfit és halállal fenyegették, ha nem tér át az iszlámra

Az evangéliumot hirdette és a betegekért imádkozott egy férfi egy norvég város utcáin, amikor négy mohamedán csapdába csalta, megverte és kirabolta; és megfenyegették, hogy megölik, ha nem tér át az iszlámra.
  • A négy mohamedán csak az iszlám tanai szerint járt el. Vajon erre a kulturális gazdagításra gondolhatott Karácsony Gergely, amikor kihirdette, hogy "hiszünk a kulturális sokszínűségben"? ...

A Norge Idag cikke, a Tundra Tabloids angol fordítása alapján:
"Muszlim fiatalok megvertek egy férfit, aki az evangéliumot hirdette: kirabolták és leütötték a nyílt utcán
Roar Fløttum tegnap az evangéliumot hirdette és imádkozott a betegekért, amikor négy muzulmán férfi megverte és kirabolta; és megfenyegették, hogy megölik, ha nem tér át az iszlámra.Roar Fløttum elmondta a Norge Idag-nak, hogy részt vett egy imagyűlésen a trondheimi templomban, amelyhez tartozik. A találkozó után általában ki szokott menni a városba, hogy hirdesse az evangéliumot és imádkozzon a betegekért. - Végül négy muszlim férfival találkoztam. Megkérdeztem, hogy szeretnék-e, hogy imát mondjak értük, és szerették volna. Az egyiküknek hátfájása volt. Imádkoztam érte, és azt mondta, hogy kb. ötven százalékkal jobb lett. Még egyszer imádkoznom kellett érte, és azután azt mondta, hogy már jobban van. Imádkoznom kellett egy másikukért is, és két ima után ő is sokkal jobban lett. Annyira meg voltak döbbenve, hogy hittem nekik. Nagyon hihető volt, ahogy reagáltak - mesélte Fløttum a Norge Idag-nak.- És utána mi történt?- El akartak vinni egy barátjukhoz, akiről azt mondták, hogy megsérült a lába, és éppen most várja, hogy kocsival elvigyék a kórházba. Bíztam bennük, és velük mentem. Egy hátsó udvarra vezettek. Nagyon kedvesek voltak, és nem gondoltam, hogy be fognak csapni - mondja Fløttum. Azt mondja, hogy amikor belépett a hátsó udvarra, lelökték egy pince lépcsőjén, majd arcul ütötték és arcon rúgták. Megpróbálta megvédeni magát, de nem ütött vissza. - Megfenyegettek, és elvették a bankkártyámat, az igazolványomat, a kódjaimat, a mobil- és apple-azonosítóimat. Egy órán át fogva tartottak, és azalatt kiürítették a bankkártyát. Kb. tízezer koronát vettek le róla. Miközben ott tartottak, fenyegettek és azt mondták, hogy megölnek, ha nem térek át az iszlámra. Azt akarták, hogy mondjak el néhány szót arabul. Féltem és tényleg azt gondoltam, hogy meg fognak ölni, mert azt mondták, hogy késük van, és nem akarnak tanúkat” - mondja Fløttum.- És most hogy van?- Annak ellenére, hogy halállal fenyegettek, ha a rendőrséghez fordulok, ez volt az első dolog, amit tettem. Most nyomoznak az ügyben. Remélem, hogy elkapják őket és segítséget kapnak, mert így nem viselkedhet valaki az embertársaival. Meglepő, de jól vagyok. Megvizsgáltak a kórházban, és az eredmények szerint jól vagyok, mondja Fløttum.
- Ezek után lesz még bátorsága folytatni az utcán az evangélium hirdetését?- Sokat szoktam az utcán lenni, és korábban még soha nem tapasztaltam ilyesmit. Kicsit korai lenne megmondani, hogy lesznek-e traumatikus érzéseim ezek után, de nem tervezem, hogy abbahagyom. Én csak Isten szeretetéről szeretnék mesélni az embereknek - mondta Fløttum a Norge Idag-nak."A Norge Idag szerint a rendőrség arról számolt be, hogy még senkit nem tartózattak le, jelenleg a biztonsági kamerák képei alapján keresik az elkövetőket.  
Források: https://idag.no/nyheter/samfunn/ranet-og-slatt-ned-pa-apen-gate/19.31956dzsihadfigyelo.blogstar.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató