2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Trump: Európa a migráció miatt elveszíti kultúráját

Donald Trump amerikai elnök figyelmeztett, hogy Európa a bevándorlás miatt „elveszíti kultúráját”, azzal érvelve, hogy több mint egymillió bevándorló idegen kultúrákból való behozatala „véglegesen megváltoztathatja Európa lelkét” - és „nem pozitív módon”.A The Sun brit bulvárlap nemrégiben készített interjújában Trump elmondta, hogy az európai vezetők ennyi migránst engedtek be országukba, és ez milyen veszélyekkel jár. A két EU-tagállam fiaként Trump azt mondta, hogy az európai helyzet személyesen fáj neki.

„Nagyon szeretem az európai országokat. Ne felejtsük el, alapvetően az Európai Unió terméke vagyok, Skócia és Németország elegye. Apám Németország, anyám Skócia. ”

  „Azt hiszem, szégyen az, ami Európával történik. Szégyen az, ha megengedjük, hogy az ellenőrizetlen bevándorlás Európában történjen. Úgy gondolom, hogy megváltoztatta Európa életét, és ha nem cselekszenek nagyon gyorsan, akkor soha nem lesz olyan, amilyen volt, és nem gondolom, hogy pozitív módon változik a kontinens arculata. Azt hiszem, elveszíti kultúráját ”- mondta az Egyesült Államok elnöke.   Az interjú során Trump a londoni polgármestert, - Kamu Geri új cimboráját - Sadiq Khan-t is minősítette, hogy „nagyon rossz munkát végzett a terrorizmus ellen”, és nem tudta megállítani a városban zajló „mindennapos szörnyű erőszakot”, ideértve a nagyszámú késsel elkövetett bűncselekményeket is.Az Egyesült Államok elnökének és a londoni polgármesternek több látványos kommentcsatája is volt a közösségi média felületein.

Tavaly nyáron Trump Khan polgármestert nemzeti szégyennek nevezte aki elpusztítja az Egyesült Királyság fővárosát.

  Pár hónappal később, Khan visszacsapott és Donald Trump amerikai elnököt „a fehér nacionalizmus globális poszterfiújává” minősítette le.   A Trump múlt heti interjújában hasonló nyilatkozatokat tett,mint amelyeket 2018 júliusában tett - az akkori brit miniszterelnökkel, Theresa May-vel közös sajtótájékoztatón -, ahol a két fél megvitatta az európai bevándorlási politikát, a NATO-t, a kereskedelmi megállapodásokat és a Brexitet.Vadhajtasok.huForrás: Voice of Europe
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató