2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Ungár Peti felébredt Csipkerózsika álmából: A fejlett, szolidáris nyugatról bebizonyosodott, hogy csak egy mese

Ungár Péter, aki az ellenzéken belül az átlagosnál lényegesen reálisabb helyzetértékeléseiről, illetve az általánosan értelmes és párbeszédre alkalmas megnyilvánulásairól lehet ismert a koronavírus-járvány közepette is, formabontó gondolattal törte át az ellenzéki vad diktatúrázás kommunikációs falát saját közösségi oldalán. Az LMP-s országgyűlési képviselő ugyanis nem kevesebbről értekezett, mint a nyugati tipikus toposzok hazugságáról, azok mesei természetéről.Az utóbbi hetekben Európában tapasztalható látványos széttartás nyomán Ungár a nyugati országokról alkotott tipikus delíriumos felmagasztalásokat száműzve foglalta össze véleményét:

Ezek az országok ugyanis a mese szerint szolidárisak, nem nacionalisták, Európában gondolkoznak és alapvetően csodálatos helyek. A koronavírus az elmúlt két napban megmutatta, hogy ez tényleg semmi más, csak egy gyermeteg mese.

A Dobrev Klárától Cseh Katkáig terjedő sávon hangoztatott egységes európai járványügyi fellépés narratíváját valósággal szétrobbantva jegyzi meg Ungár:

Németország és Hollandia megvétózta az EU tervezett koronakötvény konstrukcióját, egy közös eszközt arra, hogy az eurózonában közösen finanszírozzák a vírus elleni küzdelem egy jelentős részét.

Ugyanakkor nem hagyta figyelmen kívül a képviselő a koronavírus tombolása közben is a jogállami normák ködös rendszerével babrálók táborát sem:

Magyarul, az a holland álláspont, hogy amíg ezrek halnak meg Olaszországban és Spanyolországban, arra van idő, hogy egy jelentés keretében kioktassanak mindenkit, hogyan kell jól kormányozni.

Összegzése pedig nem kevésbé lesújtó a nyugati viselkedésről:

Ebből is látszik, hogy mi a valóság, amit a fejlett nyugat meséje elfed: nemzetállami önzést és kioktatást.

Íme, a teljes szöveg: https://www.facebook.com/UngarPeterLMP/posts/1479545325557423Forrás: Pestisracok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató