2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Márki-Zay megmondja: A DK nélkül nem lehet nyerni, viszont Gyurcsánnyal sem

Közjogi tisztséget mégis vállalna a jövőben Gyurcsány Ferenc- ezt a DK szóvivője mondta az ATV Híradójának. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere szerint ez egy kompromisszumos megoldás, hiszen a DK nélkül nem lehet nyerni, viszont akkor sem, ha Gyurcsány Ferenc lesz az ellenzék vezetője. A választók 20-25 százaléka megnyugodhat, akik eddig azért nem szavaztak az ellenzékre, mert Gyurcsány Ferenc visszatérésétől tartottak- írta Márki-Zay Péter korábban a Facebookon.  Márki-Zay az ATV Startban elmondta, hogy továbbra is áll az a kijelentése, hogy Gyurcsány Ferenc józan önmérsékletet tanúsított. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint ez egy világos kompromisszum:
a DK és Gyurcsány nélkül nem lehet leváltani Orbán Viktort, viszont ha az embereknek Gyurcsány és Orbán között kell választani, akkor mindig az utóbbit fogják.Ezért azt állította, hogy amennyiben Gyurcsány vezetésével indul az ellenzék, akkor soha nem fog kormányra jutni. Ezt a feladványt adta fel a Fidesz most
- mondta a műsorban a politikus.Elmondta azt is, hogy több egyeztetés is zajlott, a pártok egymás közötti egyeztetésén azért nem vettek részt, mert a Mindenki Magyarországért Mozgalom nem párt, de máshogy segítik az együttműködést. Például részt vesznek a program alkotásban. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy jövő év elejére meg kell születnie a programnak, amit lehet a választók irányába kommunikálni.Szerinte ha az az ellenzék ha összefog, akár kétharmadot is szerezhet- ennek kapcsán a hódmezővásárhelyi polgármester emlékeztetett, hogy a felnőtt lakosság 35 százaléka a Fideszre szavaz, másik 35 ellenzéki pártokra, és további 30 pártpreferencia nélküli szavazó van. Szerinte őket kell meggyőzni a programmal, valamint Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András megállapodása is ebbe az irányba mutat.Arra a kérdésre, hogy mik a személyes ambíciói, azt mondta,  egy előválasztáson megmérettettné magát miniszterelnök-jelöltként, és azt fogja támogatni, aki ezt az előválasztást megnyeri.  (ATV)  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató