2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Engem büszkeséggel tölt el, hogy a Pride Budapesten egy intézménnyé vált - Kamu Geri interjút adott

A Humennek nyilatkozott az alkalmatlan városvezető, aki a szívén viseli az LMBTQ embereket.Csak részleteket ollóznánk a beszélgetésből: Hiteltelennek érezné magát, ha nem állna ki az LMBTQ közösség mellett, és úgy gondolja, pride nélkül ma nem az lenne Budapest, ami. Régóta várt az LMBTQ közösség – főként a budapesti – arra, hogy olyan főpolgármestere legyen, aki nemcsak komolyan veszi az közösség ügyeit, problémáit és kérdéseit, de proaktívan ki is áll értük - vezette fel az interjút a honlap. Megkérdezték Kamu Geritől: az LMBTQ közösség egy igencsak jelentős része melletted tette le a voksát. Fontosnak tartottad megszólítani ezeket az embereket?
Az én programom arról szólt, hogy Budapest mindenkié. Egy város az a hely, ahol nagyon sok ember él egy térben, közel egymáshoz, és élhetetlenné válik, ha ez a fizikai közelség társadalmi távolságokkal párosul.Nem azt tettem mérlegre, hogy hány szavazót lehet ezzel nyerni és veszíteni. Nem is lehet tudni, hogy ez a mérleg merre billenne, hiszen vannak olyan társadalmi csoportok, akiket ebben a kérdésben még meg kell győzni. De azt a politikát, amiben hiszek, hiteltelenül képviselném, ha nem állnék ki az LMBTQ közösség mellett. Hiszen akkor Budapest nem lenne mindenkié, csak azoké, akik a többséghez tartoznak.
- válaszolta hősünk. Jött a következő kérdés: Miért tartod fontosnak a budapesti LMBTQ közösséget a város életében?
Nagyon tisztelem azokat az embereket, aki megszervezik a saját közösségük képviseletét. Az LMBTQ emberek az elmúlt években nagyon sokat tettek azért, hogy a magyar közgondolkodást átformálják és elfogadóbb társadalmi közeget alakítsanak ki.Ez a város nagyon sokfajta közösségből él, nagyon sokfajta közösségből építkezik, és számomra mindegyik fontos kell, hogy legyen, mindenkiben a partnert kell keresnem. Minden polgármesternek kötelessége lenne minden közösséget képviselni, ez az egyedüli helyes alapvető hozzáállás.Az LMBTQ közösség egy nehezebb helyzetben lévő közösség, több támogatást, empátiát és elsősorban szimbolikus kiállást érdemel, hogy azt a missziót, amit elkezdett, végigvigye. Úgy érzem, erkölcsi felelősségem, hogy kiálljak mellettük.
Karácsony bevallja, hogy elkezdik a fővárosban az érzékenyítő eseményeket:
Igen, a programomban is szerepeltek a szexuális kisebbségek, és általában a kisebbségek emancipációját kezdeményező projektek.Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettessel készülünk egy civil bevonási és támogatási rendszer kialakítására, aminek a fő célja, hogy átlátható módon és világos várospolitikai célok mentén tudjunk együttműködéseket kialakítani és tudjunk támogatni különböző civil szervezeteket. Ebben lesznek olyan célkitűzéseink, mint az esélyegyenlőség megteremtése és a társadalmi elfogadás erősítése. A jogszabályi hátteret ősszel fogjuk összerakni és amennyiben lesz pénzünk és lehetőségünk ennek a civil támogatási rendszernek a kiépítésére, biztosan lesznek olyan pályázatok, amiben jó eséllyel indulnak majd az LMBTQ közösséghez tartozó civil szervezetek.
Kamu Geri büszke a Pride-ra:
Azt gondolom, hogy Budapest a Pride nélkül nem lenne az, ami. És ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne vele kapcsolatban legitim vitákat folytatni. Én a magam részéről azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy a Pride a város életének természetes része.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató