2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Két buzi képviselővel is "gazdagodik" az amerikai Kongresszus

November harmadikán, kedden választások zajlottak az Amerikai Egyesült Államokban és bár a hírek azóta is elsősorban az elnökválasztással vannak tőle, a csata ennél jóval több területre kiterjedt. Például szavazást tartottak a Képviselőház (amely a Kongresszus alsóháza) mind a 435 tagjáról.Az eredmények a képviselőházi körzetek többségében már végleges és így kijelenthető, hogy a januárban összeülő új Kongresszusnak két új meleg tagja is lesz, méghozza két afroamerikai. Ritchie Torres és Mondaire Jones egyaránt New York állam egy-egy körzetét képviseli majd, demokrata színekben. Korábban soha nem volt nyíltan fekete képviselője a törvényhozásnak.  Hatalmas felelősséggel jár” – nyilatkozta Jones a CBS-nek a történelmi elsőség kapcsán.
Örömmel képviselem azokat a fiatalokat és időseket, akik a kampány során odajöttek hozzám és elmondták, micsoda inspirációt és reményt jelentek számukra.
A jelenlegi Kongresszusnak, amelynek mandátuma jövő januárban jár le, 9 tagja van, akik az LMBTQ-közösséghez tartoznak.Tegnap kiderült, hogy egy transznemű szenátoruk is lesz az amerikaiaknak...Forrás: Buziblog
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató