2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

A mexikói elnök élesen kritizálta a közösségi oldalakat, amiért letiltották Trumpot

López Obrador:"Ez ellentétes a szabadsággal".Mint ismert, több közösségi oldalról is letiltották az amerikai elnököt. A legnagyobbak, a Facebook és a Twitter cenzúrája verte ki a biztosítékot a mexikói elnöknél.Andrés Manuel López Obrador szerint "Az, amit néhány nappal ezelőtt az Egyesült Államokban tettek, az rossz jel, rossz előjel, hogy a magánvállalkozások elhallgattatnak bárkit is. Cenzúráznak, ami ellentétes a szabadsággal" - mondta az elnök. A Capitolium ostromáról is kérdezték López Obradort:
„Mindig azt mondom, amit gondolok, nem tetszett a Capitoliumnál történt események, de nem szeretem a cenzúrát, nem tetszik, hogy bárkit cenzúráznak és töröljék az üzenet továbbításának jogát a Twitteren vagy a Facebookon, ezzel nem értek egyet, ezt nem fogadom el"
Hozzátette:„Elolvastam a Facebook tulajdonosának levelét, és dühös lettem. A szabadság és az információkhoz való jog hol marad? Egy vállalat, a Facebook vagy a Twitter tulajdonosa nem döntheti el, hogy kinek adja meg a kommunikáció lehetőségét és kinek nem. Nem fognak világkormányt létrehozni a közösségi hálózatok irányításának hatalmával, a világ médiahatalmát..."Vadhajtasok.hu   
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató