A mexikói elnök élesen kritizálta a közösségi oldalakat, amiért letiltották Trumpot

López Obrador:”Ez ellentétes a szabadsággal”.

Mint ismert, több közösségi oldalról is letiltották az amerikai elnököt. A legnagyobbak, a Facebook és a Twitter cenzúrája verte ki a biztosítékot a mexikói elnöknél.

Andrés Manuel López Obrador szerint “Az, amit néhány nappal ezelőtt az Egyesült Államokban tettek, az rossz jel, rossz előjel, hogy a magánvállalkozások elhallgattatnak bárkit is. Cenzúráznak, ami ellentétes a szabadsággal” – mondta az elnök.

A Capitolium ostromáról is kérdezték López Obradort:

„Mindig azt mondom, amit gondolok, nem tetszett a Capitoliumnál történt események, de nem szeretem a cenzúrát, nem tetszik, hogy bárkit cenzúráznak és töröljék az üzenet továbbításának jogát a Twitteren vagy a Facebookon, ezzel nem értek egyet, ezt nem fogadom el”

Hozzátette:

„Elolvastam a Facebook tulajdonosának levelét, és dühös lettem. A szabadság és az információkhoz való jog hol marad? Egy vállalat, a Facebook vagy a Twitter tulajdonosa nem döntheti el, hogy kinek adja meg a kommunikáció lehetőségét és kinek nem. Nem fognak világkormányt létrehozni a közösségi hálózatok irányításának hatalmával, a világ médiahatalmát…”

Vadhajtasok.hu

 

 

Check Also

Conte távozását követelik az olasz parlamentben

Az olasz kormányfő korábban bejelentette, hogy nem készül lemondásra. Az országnak okozott kárnak nevezte a …