2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Orbán: Jön Gyuri bácsi, és hozza az összes haverját

Orbán Viktor kormányfő tartja az év utolsó kormányinfóját – közölte meghívójában a Miniszterelnöki Kabinetiroda. A sajtótájékoztató kedden 10 órakor kezdődik a Karmelita kolostorban.

A miniszterelnök válaszol a kérdésekre 

Ahogy arról beszámoltunk, rendhagyó módon Orbán Viktor tartja az év utolsó Kormányinfóját.


↓Itt visszaolvasható - Percről-percre tudósítás↓

 

A 9,5 millió omikron-vakcinát egy új uniós beszerzés keretében kapja Magyarország

Tisztázta a miniszterelnök, aki azt magyarázta, hogy az új tétel már nem a korábbi uniós vakcinabeszerzés keretében érkezik majd, hanem egy teljesen új, már az omikron ellen készülő vakcinára kiírt beszerzéssel.

Nem járt mostanában Hatvanpusztán

Minden második nap látom Hatvanpusztát, mivel önök felteszik a képeket - mondta a HVG kérdésére.

Járt arra?

Mostanában nem.

Még mindig gazdasági épületek épülnek ott?

A tulajdonost kérdezzék.

Próbáltuk, de nem válaszolt.

Orbán nem akarja utasítani Pintért Pegasus-ügyben

Nem akarja utasítgatni a minisztereit, mert akkor az a helyzet állna elő, hogy mindenben a miniszterelnök dönt. Ezt arról mondta a kormányfő, hogy a Hvg újságírója felvetette: utasíthatná Pintért, hogy hozza nyilvánosságra a Pegasus-ügy részleteit, ha egyébként azt mondják, minden rendben van, minden törvényesen történt az ügyben.

Ha úgy nézünk ki, mint egy ementáli sajt... 

Sokak számára lassan időszerű lesz a negyedik oltás, ez mikortól lehet valóság?

Orbán válasza szerint úgy tudják, hogy a harmadik otlás jó az omikron ellen is. Hogy milyen variánsok tűnnek fel, azt most nem lehet megmondani. Kulcskérdés, hogy a harmadik oltás működjön, mert be fogunk sokallni. Ha úgy nézünk ki, mint egy ementáli sajt... Nagyon bízom, hogy a harmadik megfogja az új variánst, a negyedikért már én is nehezen mennék.

Lobbizunk az EU-nál az oltások miatt

A gyakorlat azt mutatja, hogy akik orosz vakcinát vettek fel, azok jól vannak. Mindenkinek azt javaslom, hogy a harmadik oltásként olyat vegyen fel, amit elfogadnak nyugaton is. Lobbiznak azért az uniónál, hogy ha harmadik oltásnak valaki nyugatit kap, azt fogadják el a nyugati országok, bár előrelépés egyelőre nem történt.

Reméljük minél hamarabb elfogadják a Szputnyikot is - tette hozzá. 

50 nappal a választások előtt lesznek ismertek a fideszes jelöltek

Legkésőbb - mondta Orbán.

Lejárt jogrendszer alapján büntették Magyarországot

A lengyelek napi bírságot kapnak, mert nem teljesítik az Európai Bíróság döntését. Mi történne, ha a menekültek miatt Magyarország is kapna hasonló büntetést.

Ma már mindenki egyetért azzal, hogy a migránsokat meg kell állítani. Ma azért nincs 2015-höz hasonló helyzet, mert kerítést építettünk. Más jogrendre van szükség éppen ezért, a realitás azonban mást mutat.

Ezért meg kell változtatni és a realitáshoz kell igazítani a jogrendszert. Remélem a köztes időben nem fognak megbüntetni, hiszen bár ők nem hozhattak más döntést a jogszabályok szerint, de azokat már meghaladta az idő.

A kormánypárt soha nem fog nyomást gyakorolni a közmédiára

Orbánt a közmédia szerepéről kérdezik, annak részrehajlásáról, így kérdés az is, hogy tiszta lesz-e a választás?

A kormány nem egy hatóság, aki a közmédia felett áll. Ezért a kormánypárt soha nem fog nyomást gyakorolni a közmédiára, így a választás tiszta lesz. Itthon a magyar sajtó nagyon sokszínű, ami különbözik a nyugatitól. Itthon 50% kereszténydemokrata, ez nem így van nyugaton és ez jó. Nyugati országokban hegemóniája van a liberális nézeteknek. Ami itt van, azt nem tekintik normálisnak, mert náluk nem ez van - mondta Orbán.

Arra a kérdésre, hogy miért nem kapnak megfelelő megjelenési lehetőséget a közmédiában az ellenzéki képviselők, Orbán úgy reagált, hogy ez az NMHH feladata, ő távolságot tart ettől.

Jön Gyuri bácsi, és hozza az összes haverját

Orbán a Pestisrácok.hu-tól érkező, az Egyesült Államok 2022-es választásokba történő esetleges beavatkozását firtató kérdésére kifejtette, nem tartja szerencsésnek azt a megfogalmazást, hogy a kormány „tart” a választásokba való külföldi beavatkozástól, mert Magyarország egy 1100 éves állam, és már sok mindent átélt.

Egyszerűen csak annyit mondok: Jön Gyuri bácsi, és hozza az összes haverját. Mind itt lesznek.

Orbán nem veszi komolyan az ellenzék alkotmányos többség nélküli alkotmányozási ambícióit

„Visszaadom a diplomámat, komolyan, ha ebből valami lesz” -minősíti azokat az ellenzéki körökből felröppent elképzeléseket, melyek arról szólnak, hogyan lehet kétharmados többség nélkül is lebontani a NER közjogi alapjait.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató